Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Partizan želi drugu pobjedu, Crvena zvezda se nada revanšu

Parni valjak u meč ulazi bez povređenog kapitena Kevina Pantera, kao ni Mateuša Ponitke koji je od ranije u problemima sa ramenom.

Drugi vječiti derbi za svega četiri dana, ovog puta se igra u okviru 5. kola Jadranske lige (20.00), a oba kluba imaju ogroman imperativ pobjede.

Partizan Mozzart Bet želi da duplira odnos pobjeda nad najvećim rivalom i tako anulira bolan poraz od Mege, dok bi Crvena zvezda ne samo zaboravila na ishod iz evroligaškog susreta, već bi imala sjajnu podlogu za nastavak sezone u odnosu na aktuelnog šampiona.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je danas da očekuje da će i predstojeći derbi protiv Crvene zvezde u Admiralbet ABA ligi biti težak kao i onaj u Evroligi i istakao da od svojih igrača očekuje da pruže maksimum.

“Prilično neuobičajena situacija da odmah nakon evroligaškog derbija igramo protiv Crvene zvezde i u ABA ligi. Bila je veoma teška ta prva utakmica i očekujem da nas ista takva očekuje i sjutra. Izuzetnu važnost ima utakmica”, rekao je Obradović, prenosi klub.

Košarkaši Partizana su u četvrtak pobijedili Crvenu zvezdu u petom kolu Evrolige sa 88:86, a već sjutra (20.00) ponovo dočekuju najvećeg rivala, ovog puta u petom kolu ABA lige.

“Ono što je za nas najvažnije, to je da u situaciji u kojoj se nalazimo sa povredama, svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum”, rekao je Obradović.

“Očekujemo ponovo izvanrednu atmosferu kakvu su napravili naši navijači u evroligaškoj utakmici. Očekujemo da sve protekne u košarkaškoj atmosferi i da se nakon meča priča samo o košarci”, dodao je on.

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović je istakao da je sjutrašnja utakmica protiv Crvene zvezde mnogo važnija od prethodne u Evroligi.

“Poslije poraza od Mege znamo da nemamo prava na kiks. Bićemo oslabljeni, neće naš kapiten Kevin Panter neće biti u sastavu. Moraćemo svi da nadomestimo taj gubitak i da damo sve od sebe da pobijedimo Zvezdu”, rekao je Avramović.

“Svi znamo ko su igrači rivala, oni znaju ko smo mi. Biće prava borba i jedva čekamo da izađemo na teren”, dodao je on.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da će predstojeći derbi sa Partizanom u Admiralbet ABA ligi biti potpuno drugačiji od onog koji su isti rivali odigrali u Evroligi.

Košarkaši Crvene zvezde gostovaće sjutra (20) Partizanu, u utakmici petog kola ABA lige.

“Drugi put u četiri dana očekuje nas utakmica sa istom protivnikom. Svjesni smo da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne. Iz nje treba da izvučemo zaključke. Ovo je ABA liga koja nam je jako važna. Daćemo sve od sebe jer nam je i ova utakmica jako važna”, rekao je trener “crveno-bijelih”, prenosi klub.

To će biti drugo gostovanje “crveno-bijelih” na istom mjestu u razmaku od samo od četiri dana, nakon što je Partizan u četvrtak slavio u Evroligi sa 88:86.

“Pred nama je još jedna utakmica sa Partizanom, druga u kratkom periodu. Ovo je potpuno druga priča i drugo takmičenje ali cilj ostaje isti”, rekao je košarkaš Zvezde Dejan Davidovac.

“Pokušaćemo da izvučemo neke pouke iz prethodne, da ponovimo stvari koje su bile dobre, da korigujemo neke stvari i da dođemo do cilja, a to je pobjeda koja bi nam mnogo značila”, dodao je on.

“Crveno-bijeli” ovaj meč dočekuju sa četiri pobjede u regionalnom takmičenju, dok Partizan ima skor 3-1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve