Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Partizan opet niže poraze u novembru

Otputovao je Partizan u Njemačku sa željom da osvoji dva boda, ali se iz Minhena vraća sa još jednim porazom ove sezone, pošto je Bajern pobijedio sa 94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22). 

Poput prošle godine, Partizan i ove sezone niže poraze u decembru na svim frontovima, ABA ligi i Evroligi, ovog puta izabranici Željka Obradovića poraženi su u Minhenu od Bajerna.

Otputovao je Partizan u Njemačku sa željom da osvoji dva boda, ali se iz Minhena vraća sa još jednim porazom ove sezone, pošto je Bajern pobijedio sa 94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22).

Nakon osam kola Partizan i Bajern imaju po tri pobjede u pet poraza i nalaze se ispod zone plej-ofa.

Partizan je i prošle godine ušao u seriju poraza u novembru koja je u Evroligi trajala do pred kraj godine, ali je to ove sezone neočekivano s obzirom da ovaj tim sada već ima iskustvo igranja u Evroligi.

Odlično su izabranici Željka Obradovića počeli utakmicu, igrali veoma efikasno u napadu i već u prvoj četvrtini ubacili 32 poena, ali su zato sve ostale izgubljene, posebno su druga i treća dionica bile za zaborav.

Pokušao je u posljednjoj četvrtini regionalni šampion da nadoknadi izgubljeno u središnjici utakmice, ali nije uspio.

Partizan se nešto boljom igrom u posljednjoj četvrtini na minut i po prije kraja primakao na poen zaostatka 86:85 poslije poena Dozera, ali je to bilo sve. Već u narednoj akciji Francisko Silvajn postiže poene uz prekršaj Dozera i utakmica je odlučena.

U narednom napadu Džejms Naneli promašuje trojku, a Partizan na kraju doživljava i ubjedljiv poraz.

Očigledno je da u redovima Partizana mnogo toga ne štima na početku sezone i da se i Aleksa Avramović utopio u sivilo ekipe i da ne daje ton igri kao u mečevima na startu sezone u Admiralbet ABA ligi.

Najefikasniji u ekipi Bajerna bio je Karsen Edvards sa 21 poenom, a imao je i indeks korisnosti 23. Dvejn Buker je ubacio 20, a Silvajn 17 poena za domaćina.

U Partizanu je najefikasniji bio novajlija Bruno Kaboklo sa 19 poena, ali većinu u posljednjoj četvrtini. Džejms Naneli je ubacio 14 poena, Zek Ledej 12, a Uroš Trifunović svih 10 poena u prvoj četvrtini.

Od dolaska Duška Ivanovića, Baskonija ne zna za poraz u Evroligi – nakon Partizana i Olimpijakosa, tim iz Vitorije je večeras, u 8. kolu, pobijedio Barselonu (94:71).

Panatinaikos je u neizvjesnoj završnici u Atini savladao Žalgiris – 73:71. Drugu pobjedu u Evroligi upisao je Asvel, koji je u gostima savladao Albu – 73:68.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve