Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Partizan i Crvena zvezda sanjaju finalni turnir Evrolige

Beogradski vječiti rivali se nadaju plasmanu među 10 najboljih ekipa i učešću makar u plej-ofu Evrolige, a čini se da je ove godine konkurencija jača nego ikad, pošto su se rivali značajno pojačali.

Košarkaška Evroliga počinje sjutra mečevima prvog kola u kojima će aktuelni šampion Admiralbet ABA lige gostovati Makabiju u Tel Avivu, a Crvena zvezda u “Areni” dočekuuje francuski Asvel.

Beogradski vječiti rivali se nadaju plasmanu među 10 najboljih ekipa i učešću makar u plej-ofu Evrolige, a čini se da je ove godine konkurencija jača nego ikad, pošto su se značajno pojačali Panatinaikos, Olimpijakos, Armani, potom Monako, uz već tradicionalno snažne timove evropskog šampiona Reala, Barselone, Makabija i uvijek neugodne Žalgirisa, Valensiju, Baskoniju…biće teško doći do cilja.

Željko Obradović već u prvom meču u sezoni vodi svoj tim na neugodno gostovanje u Tel Aviv protiv Makabija sa željom da ove sezone na startu lige ostvari bolje rezultate nego što je to bio slučaj prošle sezone kada su u prva tri kola zabilježena sva tri poraza.

Partizan je u međuvremenu ostao bez četvorice stranaca – Madara, Egzuma, Papapetrua i Lesora, ali su tu sada Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka,  PJ Dozer i Frenk Kaminski, dok je propao transfer Nikole Mirotića zbog političkog pritiska i prijetnji po žoivopt njegovoj porodici.

“Zna se kakava nas atmosfera očekuje na tom terenu sa fenomenalnom podrškom. Ono što je važno, prostudirali smo kako igraju, isto kao i prošle sezone. Imaju promena u sastavu, ali je igra ista. To je tranzicija o kojoj moramo da vodimo računa, a tu je i njihov ofanzivni skok. Ne smemo da im dozvolimo druge ili treće prilike. Sve smo to prošli i videćemo kako ćemo reagovati na utakmici”, rekao je Obradović.

Partizan je prošle godine ostao bez fajnal-fora nakon tuče u Madridu koju je prouzrokovalo nasrtanje Ljulja na Kevina Pantera.

“Krivim sebe za neke poraze na kraju prošle sezone. Želim da budem bolji lider, ne samo na parketu, već na razne načine. Osjećam da smo napredovali i da smo sada zrelija ekipa”, rekao je Panter u razgovoru sa medijima po završetku treninga. Ne razmišljamo o prošloj sezoni. Sada kreće nova, za sve, idemo iz meča u meč. Biće sigurno i uspona i padova, takav je život generalno. Spremni smo za Makabi, znamo da su odličan tim na njihovom terenu i da će biti potrebna jaka košarka koju ćemo igrati 40 minuta. Moramo da ostanemo pozitivni, da radimo vredno, iz treninga u trening da napredujemo”, kazao je kapiten Partizana Panter.

Crvena zvezda već deceniju pokušava da se dokopa završnice Evrolige i finanog turnira, ali sem jedne eliminacije maksimalnim rezultatom u četvrtfinalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ozbiljniji iskorak se nije napravio.

Nebojša Čović je prošle godine obećao pred početak sezone Top 8, ali je ponovo osvojeno 11, mjesto, ove godinine je dovedeno 10 pojačanja, osmorica stranaca i proklamovani cilj je finalni turnir Evrolige.

Ispred crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića je da u hodu uifgra potpuno novi tim i ostvaruje rezultate što neće biti lako.

“Stigla su velika imena i izuzetno sam uzbuđen što ću igrati okružen takvim igračima. Nekima od njih, prije svega Milošu Teodosiću i Nemanji Bjelici, sam se divio gledajući ih kroz reprezentaciju, sada smo na istoj strani. Želja i motivacija su na visokom nivou”, rekao je Mitrović.

Raspored 1. kola

Četvrtak

Crvena zvezda – Asvel (19.00)

Makabi – Partizan (20.05)

Barselona – Efes (20.30)

Bajern – Alba (20.30)

Virtus – Žalgiris (20.30)

Petak

Fenerbahče – Armani (19.45)

Panatinaikos – Olimpijakos (20.15)

Baskonija – Real (20.30)

Valensija – Monako (20.30)

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve