Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Paraolimpijska delegacija Crne Gore u Atini

Organizator manifestacije je Paraolimpijski komitet Grčke, uz podršku ERASMUS plus programa, koofinansiranog od Evropske komisije.

Delegacija Paraolimpijskog komiteta (POK) otputovala je za Atinu, gdje će do 4. oktobra boraviti na sportsko-edukativnom događaju Par-OLYMPIA, saopšteno je iz krovne asocijacije sporta osoba sa invaliditetom.

Organizator manifestacije je Paraolimpijski komitet Grčke, uz podršku ERASMUS plus programa, koofinansiranog od Evropske komisije.

Par-Olimpia je sportsko-edukativni događaj koji treba da unaprijedi inkluzivnost društva preko sporta.

Mladi sa invaliditetom iz cijele Evrope imaće priliku da se sastanu sa vršnjacima, uče i povezuju se, razvijaju i vježbaju fizičke, bihevioralne i mentalne vještine, kao i da stiču svijest života u multikulturalnom svijetu, prihvatajući i poštujući različitosti.

Paralelno sa tim administracija paraolimpijsih komiteta, treneri i pratioci, imaće priliku kroz seminare i druge aktivnosti da unaprijede svoje vještine ka inkluziji.

Cilj Par-Olimpia sport događaja je da osnaži, angažuje i inspiriše mlade ljude sa invaliditetom da se bave sportom, uče nove životne vještine i usvajaju parolimpijske vrijednosti.

Događaj će omogućiti mladima i mladim sportistima sa invaliditetom da se upoznaju, treniraju i takmiče zajedno, kao i da omogući trenerima i tehničkom osoblju paraolimpijskih komiteta da se sastanu i povećaju svoja znanja o parasportu.

Seminari, edukacije i prezentacija sportova biće održani u sportskom kompleksu koji je bio centar Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2004.godine u Atini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve