Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Otvoreno pismo Klemevu: Klemenko traži zlato za Lješevića

Predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore Aleksandar Klemenko poslao otvoreno pismo prvom čovjeku Svjetske bokserske asocijacije Umaru Klemevu naglasivši da je rezultat nepravedan

Crnogorski bokser Petar Liješević izgubio je juče od Rusa Vasilija Kaverina u finalu Svjetskog prvenstva, odlukom sudija 4:1.

Zbog toga je predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore Aleksandar Klemenko poslao otvoreno pismo prvom čovjeku Svjetske bokserske asocijacije Umaru Klemevu naglasivši da je rezultat nepravedan.

– Ukupan rezultat borbe 4:1, falsifikovan od strane sudija, isključio je našu mogućnost da odmah nakon borbe podnesemo zvanični protest, u skladu sa novim pravilima AIBA (protest je dozvoljeno podnijeti samo kada rezultat iznosi 3:2). Bili ste prisutni u dvorani i sami ste vidjeli ovaj zločin i čuli ste reakciju profesionalnog dijela hale, uključujući trenere i navijače iz Rusije. Ovakav neprofesionalni i kriminalni postupak sudija, uz prećutno odobrenje rukovodstva AIBA-e, poguban je ne samo za svjetski boks, već i za olimpijski pokret u cjelini! Uništava povjerenje sportista, trenera i navijača u poštovanju njihovih prava i osnovnih olimpijskih principa. Prije svega, ovaj čin je sramotan! Pokažite principijelnost, ne skrivajte se iza formalnosti i pronađite snagu da priznate grešku AIBA-e. Molim vas, vratite nam našu zlatnu medalju, navodi se u pismu prvog čovjeka crnogorskog boksa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
H20
24.04.2021-19:26 19:26

Hshahhaha evo kao srbiji u fudbalu/košarci vazda sudije krive, crvenu zvezdu vazda kradu, sudije mrze ahhahhahahhahh. Śedi dolje!!