Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

ZSZ poziva Milatovića i Spajića na razgovore: Glavni grad djelimično primjenjuje zakonsku regulativu, nanose štetu Zeti

Popović navodi da je neprihvatljivo da predstavnici Glavnog grada djelimično primjenjuju važeću zakonsku regulativu, kako bi, kaže, štitili interese institucije koju predstavljaju, ''a po ko zna koji put na direktnu štetu Zete''

Član odbora koalicije ”Za spas Zete” Bojan Popović uputio je otvoreno pismo predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću i premijeru Milojku Spajiću a povodom teritorijalne organizacije te opštine. On navodi da je neprihvatljivo da predstavnici Glavnog grada djelimično primjenjuju važeću zakonsku regulativu, kako bi, kaže, štitili interese institucije koju predstavljaju, “a po ko zna koji put na direktnu štetu Zete”.

“Ovim putem želim da Vam se obratim ispred odbora „Za spas Zete“, koji se u proteklom periodu iskristalisao kao tijelo koje zastupa i štiti interese naroda Zete. Siguran sam da se sjećate aktivnosti ovog odbora iz ljeta 2022. godine, gdje smo zajedno sa građanima Zete ogranizovali niz aktivnosti koje su se uglavnom ogledale kroz proteste i blokade saobraćajnica, kako bi skrenuli pažnju donosiocima odluka o blago rečeno neslaganju povodom predloga tadašnjih „zetskih zakona“”, napisao je Popović u pismu.

Uprkos tome, kako konstatuje, predložene izmjene i dopune zakona su usvojene 17.08.2022. godine posle ponoći, a “razočaranost i nezadovoljstvo građana Zete ste i sami uživo vidjeli te večeri”.

“Krovni „zetski zakon“ – Zakon o teritorijalnoj organizaciji, tačnije usvojene izmjene i dopune ovog zakona, osamostalile su Zetu kao opštinu, i definisale su teritorijalni obuhvat nove opštine, kao i pojedine administrativne detalje.  Uvažavajući činjenicu da je Crna Gora Ustavom definisana kao građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladini prava, neprihvatljivo je da predstavnici Glavnog grada djelimično primjenjuju važeću zakonsku regulativu, kako bi štitili interese institucije koju predstavljaju, a po ko zna koji put na direktnu štetu Zete”, ukazao je Popović.

Uzimajući u obzir važnost pitanja razgraničenja za dalje i funkcionisanje i postojanje Opštine Zeta, a uvažavajući podršku koju su prethodno ukazali građanima Zete, Popović je u ime koalicije izrazio želju da razgovara sa njima.

“Da kroz konstruktivan dijalog detaljnije obrazložimo trenutnu situaciju u kojoj se nalaze građani Zete. Budite slobodni da predložite termin navedenog sastanka”, zaključio je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve