Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Odbojkašice zadovoljne ostvarenim tokom priprema u Zenici

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore u završnoj fazi priprema za CEV Srebrnu ligu.

Odbojkašice Crne Gore privode kraju pripreme za debitantski nastup u CEV Srebrnoj ligi. Izabranice Milorada Krunića će do četvrtka trenirati u Herceg Novom, gdje su odradile i kompletne pripreme, kada putuju za Farska Ostrva, gdje će dva dana kasnije odigrati prvi meč grupe B.

Tokom pripremnog perioda, „crvene“ su odigrale pet utakmica, u Herceg Novom po jednu između sebe, protiv šampiona Herceg Novog i jednog američkog univerziteta, a onda su u Zenici dva puta sparingovale Bosni i Hercegovini.

Prva utakmica je odigrana u četiri seta, i završena je sa rezultatom 2:2 (25:20, 25:17, 11:25, 24:26), dok je u drugoj Crna Gora slavila sa 3:2 (25:21, 23:25, 16:25, 25:10, 15:9).

“Završili smo boravak u Zenici, jednoj vrlo korisnoj turneji, sa našim prijateljima iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. Odigrali smo dvije utakmice, u prvoj je bilo 2:2, u njoj smo malo više isprobavali. U drugoj utakmici smo uspjeli da pobijedimo 3:2, igrali više u stabilnoj postavi bez puno izmjena. Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan. Mislim da će nam utakmice koje smo odigrali u Herceg Novom i u Zenici puno koristiti za ulazak u Evropsku ligu. Pred nama je put za Farska Ostrva, nadam se da ćemo igru u odnosu na drugi meč sa BiH do Farskih Ostrva podići još 10, 15, 20 odsto i da ćemo apsolutno biti spremni za početak Evropske lige”, kazao je selektor Crne Gore Milorad Krunić.

I Katarina Budrak ne krije zadovoljstvo urađenim u Zenici.

“Nakon dvije odigrane utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine mogu da kažem da smo prilično zadovoljni našim rezultatima. U prvom meču smo bile na malo nižem nivou nego u drugom, u kojem je bio mnogo veći nivo, mnogo veća borba, koja je završila uspjehom i pobjedom 3:2”, kazala je Budrak.

Nakon meča na Farskim Ostrvima, naša selekcija će 31. maja gostovati Portugalu. Prvi meč na domaćem terenu crnogorske odbojkašice će imati 3. juna u Podgorici, a sedam dana kasnije je revanš u Gruziji. Posljednje dvije utakmice grupne faze igraju se u Herceg Novom, 14. i 16. juna protiv Portugala, odnosno, Farskih Ostrva.

Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman na finalni turnir, koji se 24. i 25. juna igra u austrijskom Gracu. Pobjednik ženske CEV Srebrne lige plasiraće se u CEV Zlatnu evropsku ligu.

Nastup ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore u CEV Srebrnoj ligi dio je projekta Svjetske odbojkaške federacije „FIVB Empowerment“, sa ciljem osnaživanja ženske odbojke u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve