Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Očekivan poraz od Norveške

Iako su do 40 minute pružile snažan otpor selekciji Norveške, izabranice Bojane Popović poražene su večeras ubjedljivo sa 34:25 (12:13), pošto u podmlađenom sastavu u završnici utakmice nisu imale dovoljno snage da pariraju jednoj od najkvalitetnijih svjetskih selekcija

Iako su do 40 minute pružile snažan otpor selekciji Norveške, izabranice Bojane Popović poražene su večeras ubjedljivo sa 34:25 (12:13), pošto u podmlađenom sastavu u završnici utakmice nisu imale dovoljno snage da pariraju jednoj od najkvalitetnijih svjetskih selekcija.

Kvalitet i šira rotacija na kraju su došli do izražaja, ali izabranice selektorke Bojane Popović mogu da budu zadovoljne, jer je bilo mnogo pozitivnih stvari u njihovoj igri.

Crna Gora je imala minimalnu prednost na poluvremenu (13:12), držala se do sredine drugog poluvremena kada uslijedio je pad u igri.

Domaćin je zaigrao odbranu ,”pet-jedan” i nošen sjajnom podrškom pune dvorane u gradiću Ersta, natjerao naše djevojke da naprave nekoliko tehničkih grešaka. Norveška je lako stizala do golova i poslije serije 5:0 povela je 23:18, što joj je trasiralo put ka pobjedi.

Jelena Despotović je na povratku u nacionalni tim nakon porođaja pokazala koliko je značajna u rotaciji – bila je najefikasnija sa sedam golova, a odličan meč odigrala je i Nina Bulatović koja je upisala pet.

Ivona Pavićević je postigla četiri, Itana Grbić dva, Tatjana Brnović dva, a u strijelce su se još upisale Dijana Ujkić, Matea Pletikosić, Ivana Godeč i Tanja Ašanin. Marina Rajčić je imala zapaženo izdanje na golu sa osam odbrana, a na debiju u seniorskoj reprezentaciji, Andrea Škerović je upisala tri intervencije.

Novi duel protiv Norveške zakazan je za subotu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve