Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Novi izazov traži mirniju glavu

Rukometašice Budućnost Bemaxa sjutra dočekuju Rapid iz Bukurešta u 5. kolu LŠ

Još jedna u seriji teških utakmica očekuje rukometašice Budućnost Bemaxa u Ligi šampiona. Poslije Meca, ,,plave“ će sjutra u ,,Bemax areni“ ugostiti lidera Rapida iz Bukurešta, koji je nakon pauze zbog EHF sedmice uhvatio dobar ritam. Tim iz Rumunije u prošlom kolu, u finišu dramatične utakmice, slavio je protiv danskog Esbjerga (34:32), a vrijedan bod osvojio je u derbiju sa Mecom (32:32). Za rumunski tim nastupa pet španskih reprezentativki (rivalke ,,lavica“ na EP), odličnih igračica oko kojih se gradi igra i koje su u proteklim kolima pokazale zavidan nivo forme i klasu. I golmanke su ustalile formu, a španski stručnjak na klupi Rapida polako, ali sigurno, uvodi ekipu u sistem u kojem se igra za gol više. Rapid je do sada postigao 130 golova i ukupno je treći najefikasniji tim obje grupe LŠ. Nedostaci su evidentni u odbrani, što je šansi da ,,plave“ zaprijete i dođu do bodova. Naravno, sve ide od defanzive, Budućnost će morati da obrati pažnju na mnoge detalje…

– Očekujemo jak i kvalitetan meč. Rapid je sjajna ekipa sa fenomenalnim igračicama. Dobro su počeli sezonu sa tri pobjede i remijem. Sigurna sam da sada imaju veći žar, a mi smo tu da im pružimo otpor, da se borimo i nametnemo ritam igre. Pokušaćemo i da smanjimo broj promašenih zicera i broj tehničkih grešaka što nas je koštalo boljeg rezultata u prethodnom meču. Ovakve utakmice traže timsku igru i stvaranje dobrih šansi u oba pravca. Bez obzira ko je na drugoj strani terena vjerujem da možemo svima da pariramo i Rapidu. Borba je najvažnija, a sigurna sam da neće izostati – kazala je Andrijana Popović.

I Rapid voli brzu igru, lake golove…

– Tranzicija je nešto na čemu uglavnom baziraju igru. Njihovi bekovi su dobri finteri, brzi su i moraćemo da odigramo jaku odbranu i spriječimo lake golove. Potrebno je u defanzivi da se držimo kao jedno.

Priželjkuju ,,plave“ bolji ulazak u duel sa favoritom.

– Od samog ulaska će zavisiti dalji tok meča. Ali prije svega, najvažnije da zaustavimo njihovu tranziciju, a to možemo samo ako se budemo kvalitetno vraćale, što nam je falilo u prošloj utakmici sa Mecom. Vjerujem da ćemo sa više fokusa i odlučnosti igrati u napadu i da ćemo pogađati iz dobrih situacija. Protiv ovakve ekipe, koja je kvalitetno pokrivena na svim pozicijama, moraćemo da pružimo najbolje stvari na terenu. Timski duh imamo, a on je važan sa ovakvim protivnikom.

,,Plave“ su mogle i do boljeg rezultata u prošlom kolu, ali veliki broj grešaka i neiskorišćenih prilika direktno su uticali na drugi poraz kod kuće. Propusti i oscilacije prate mladi tim.

– Kako jedna od nas promaši dobru šansu, promaši i ona do nje… I tako smo vukle jedna drugu zbog promašaja u kontraritam. Nadam se da ćemo se u subotu ispraviti – poručila je Kadović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve