Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

NOVI BEZOBRAZLUK NEBOJŠE ČOVIĆA: Partizan nikada nije osvojio Evroligu

Predsednik KK Crvene zvezde, Nebojša Čović, poznat po mnogobrojnim saopštenjima, iznio je još jednu skandaloznu izjavu, kojim osporava uspjeh Partizana.

Partizanova titula šampiona Evrope iz 1992. godine i dalje je jedina koju su srpski klubovi osvojili, ipak ona mnogo boli Nebojšu Čovića i mnogobrojne navijače Crvene zvezde.

Predsednik KK Crvene zvezde, Nebojša Čović, poznat po mnogobrojnim saopštenjima, iznio je još jednu skandaloznu izjavu, kojim osporava uspjeh Partizana.

Naime, Čović je prilikom gostovanja na televiziji “Sputnjik” oalovažio u svo stilu ostvaree uspjehe Partizaa, pa i titulu prvaka Evrope iz posljednje sezone SFRJ.

“Evroliga je pravni sledbenik Šupa, ovaj Kupa Šampiona, onoga što je Partizan nekada osvojio, Evroliga nije, niko od nas to nije osvojio”, zablistao je Čović.

Ne znamo šta je predsjednik Crvene zvezde ovim želio da kaže, Partizanu i najtrofejnijem Evropskom treneru, Željku Obradoviću, niko ne može da ospori najsvjetliji momenat u istoriji srpske košarke.

Partizanova titula šampiona Evrope iz 1992. godine i dalje je jedina koju su srpski klubovi osvojili. Poslije Istanbula crno-beli su još dva puta učestvovali na fajnal-foru, u Barseloni 1998. godine i u Parizu 2010. oba puta zauzevši četvrto mesto.

Iače, te 1991/92. godine prvi put su u Ligi šampiona igrala po tri kluba i tri najkvalitetije evropske lige tog vremena – tako su SFRJ predstavljali Jugoplastika, Partizan i Cibona.

Španiju su predstavljali Barselona, Huventud i Estudijantes, a Italiju Filips, Knor i Kazerta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lazar
26.11.2023-23:42 23:42

Nebojsa Covic je najveci ljigavac i lazov u istoriji kosarke!!!

vlada
27.11.2023-20:21 20:21

Naravno, ni Željko Obradović nije ništa osvojio.. boles zvana Čović