Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković u osmini finala bez izgubljenog seta

Srpski teniser je prva dva seta riješio u svoju korist tek poslije taj-brejkova, a oni su ukupno trajali dva sata i 53 minuta.

Novak Đoković savladao je nakon velike borbe, pogotovo u prva dva seta Španca Alehandra Davidoviča Fokinu i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa – 7:6 (4), 7:6 (5), 6:, poslije tri sata i 35 minuta igre.

Srpski teniser je prva dva seta riješio u svoju korist tek poslije taj-brejkova, a oni su ukupno trajali dva sata i 53 minuta.

Prvi set Đoković je riješio u svoju korist nakon sat i po igre, a Fokina je pri rezultatu 6:5 servirao za set, ali nije iskoristio priliku, pa je dvostrugi šampion Rolan Garosa u 13. gemu imao mirniju ruku i hladniju glavu za vođstvo od 1:0.

Oba tenisera su u prvom setu napravila po tri brejka, u drugom još po dva, pošto je jak vjetar ometao igrače u igri i prilikom serviranja. Pogotovo je vjetar pravio problem Đokoviću koji je napravio šest duplih servis grešaka i uglavnom u trenucima kada je gubio svoj servis.

U drugom setu obrnuta slika, Đoković je pri rezultatu 5:4, nakon brejka, servirao za set, ali nije završio posao.

Dva dramatično izgubljena seta ostavila su trag na igri Davidoviča Fokine koji više nije imao snage da se odupre Đokoviću, pa je srpski teniser ekspresno poveo sa 3:0 i mirno meč priveo kraju

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve