Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković u četvrtfinalu US opena

Đokoviću je za pobjedu trebalo dva sata i 25 minuta, ali i pored maksimalnih 3:0 (6:2, 7:5, 6:4) do četvrtfinala nije došao lako, pošto je Gojo u drugom i trećem setu pružio snažan otpor.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se 13.put u četvrtfinale US opena, pošto je rano jutros po našem vremenu pobijedio u 4. kolu Hrvata Bornu Goja

Đokoviću je za pobjedu trebalo dva sata i 25 minuta, ali i pored maksimalnih 3:0 (6:2, 7:5, 6:4) do četvrtfinala nije došao lako, pošto je Gojo u drugom i trećem setu pružio snažan otpor.

“Znam da je Borna sjajan momak ne znam da li smo se ranije sastajali, ali znam kako je igrao. Ima izuzetan udarac, forhend, balans. Trudio sam se da neutrališem njegove servise, ali u mečevima na pet setova trudio sam se da zadržim fokus, raspodelu energije i da u najbitnijim momentima odigram najviše”, rekao je Đoković.

U četvrtfinalu US opena protivnik Đokovića biće Amerikanac Tejlor Fric, sa kojim je do sada igrao sedam puta u karijeri i iz svakog međusobnog duela izašao kao pobjednik.

Fric nikada u karijeri do sada nije igrao u četvrtfinalu nekog Grend slem turnira, a na US openu je do sada najdalje stizao do trećeg kola 2018. i 2020. godine.

Meč je počeo baš onako kako je poželio Đoković i nakon prva dva gema bilo je 2:0 za njga, vrlo brzo i 4:1, a potom i konačnih 6:2 za 41 minut igre.

Drugi set je počeo ponovo sa 2:0, ali ovog puta za hrvatskog tenisera, koji je na startu tog dijela napravio brejk, ipak, Đoković je odmah uzvratio i izjednačio na 2:2.

Gojo je održavao svoj servis do 5:4, Đoković je tada servirao za ostanak u setu i sa tri vezana gema stigao do vođstva od 2:0 u setovima.

Meč je definitivno odlučen u sedmom gemu trećeg seta kada je Đoković ponovo napravio brejk, poveo sa 4:3 i prednost sačuvao do kraja.

Đokviću je ovo 13. četvrtfinale US opena, a kuriozitet predstavlja podatak da u Njujorku u prethodnih 12 četvrtfinala nikada nije eliminisan i da oe čak devet puta igrao finale i samo tri puta poražen u polufinalu.

 

 Novak Đoković

Pobjedom protiv Goja Đoković je stigao do svoje 358. pobjede na Grend slem turnirima i sada za rekordom Rodžera Federera zaoistaje samo 11 trijumfa, pošto je Švajvarac 369.puta teren na Grend slem turnirima napuštao sa uzdignutim rukama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve