Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković kandidat za najboljeg sportistu godine

Poslije izuzetno uspješne sezone Novak Đoković našao se na listi kandidata koju je objavio BBC za nagradu najboljeg sportiste ove godine koju je prošle godine osvojio Lionel Mesi.

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, nalazi se među nominovanima za nagradu sportiste godine koju dodjeljuje britanski BBC.

Poslije izuzetno uspješne sezone Novak Đoković našao se na listi kandidata koju je objavio BBC za nagradu najboljeg sportiste ove godine koju je prošle godine osvojio Lionel Mesi.

Srpski as je veliki favorit, a među kandidatima su Erling Haland, fudbaler Mančester sitija, vozač Red Bula Maks Ferstapen, Simon Bajls, američka gimnastičarka, Aitana Bonmati, fudbalerka kojoj je upravo Novak dodijelio “Zlatnu loptu” kao i južnoafrički ragbista Sija Kolisi.

Prošle godine je dobitnik nagrade bio Lionel Mesi zbog toga što je odveo Argentine do trofeja na Svjetskom prvenstvu, ali čini su ove godine Novakova ostvarenja veća od svih koji su postigli ostali kandidati.

Srpski as osvojio je ove sezone tri Grend slema, na jednom je stigao do finala, a osim toga bio je šampion i Završnog mastersa u Torinu. Tokom 2023, gdoine osvojio je ukupno sedam titula.

BBC ističe da je Novak izjednačio rekord po broju osvojenih Grend slemova sa čuvenom Margaret Kort kao i da je nadmašio rekord Štefi Graf po broju nedjelja provedenih na prvom mjestu ATP liste.

Đoković je uz to i osmi put u karijeri sezonu završio kao broj jedan, a ukupno je u karijeri stigao do 98. titule na ATP turnirima.

Glasanje za sportistu godine otvoreno je do 12. decembra, a konačni rezultati, odnosno ime pobjednika, biće saopšteni 19. decembra.

Ova nominacija je malo i iznenadna jer britanski mediji često nisu bili naklonjeni Novaku, prenosi Sputnjik

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve