Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković i dalje prvi, razlika samo pet bodova

Karlosu Alkarazu je za povratak na prvo mjesto ATP liste dovoljna samo jedna pobjeda na predstojećem Mastersu u Rimu.

Srpski teniser Novak Đoković (6.775) sačuvao je prvo mjesto na svjetskoj rejting listi ispred Španca Karlosa Alkaraza (6.770) i na njoj će ostati sigurno još dvije nedjelje, a nakon toga tron najvjerovatnije ponovo prepušta talentovanom španskom superstaru.

Alkarazu je za povratak na prvo mjesto ATP liste dovoljna samo jedna pobjeda na predstojećem Mastersu u Rimu. Španac prošle godine nije igrao u “Vječnom gradu”, dok Đoković brani titulu i ne može osvojiti nove bodove, već samo da ih potvrdi ili izgubi.

Na trećem mjestu je Rus Danil Medvedev (5.330), dok je četvrti Norvežanin Kasper Rud (5.165). Listu tenisera sa preko 5.000 poena zaključuje Grk Stefanos Cicipas (5.015).

Đoković je danas započeo svoju 386. nedjelju na vrhu ATP liste i na njemu će ostati do kraja Mastersa u Rimu, kada će ga najvjerovatnije ponovo smjeniti Alkaraz. I vladavina Alkaraza bi mogla biti kratkog vijeka, pošto slijedi Rolan Garos na kojem je Đoković prošle godine ispao već u četvrtfinalu i brani samo 360 bodova od mogućih 2.000, koliko se dobija za trijumf na Grend slem turnirima.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve