Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković bez problema do četvrtfinala Mastersa u Rimu

Kameron Nori u drugom setu gađao Novaka Đokovića lopticom dok mu je srpski teniser bio okrenut leđima.

Još uvijek prvi reket svijeta Novak Đoković lako je danas pobijedio Britanca Kamerona Norija sa 6:3, 6:4 i plasirao se u četvrtfinala Masters turnira u Rimu.

Meč su, ipak, obilježila dva potez Norija koji je u drugom setu lopticom pogodio Đokovića, koji je bio okrenut leđima, a potom i kada je prije posljednjeg gema zatražio medicinski tajm-aut i otišao na pauzu.

Đoković je lako dobio prvi set sa 6:3, pošto je već na startu meča napravio brejk i poveo 3:0 i stečenu prednost sačuvao do kraja, a imao je priliku da taj set još ubjedljivije riješi u svoju korist.

Prelomni momenat u drugom setu se dogidio pri rezultatu 4:4 kada je Đoković oduzeo ponovo Noriju servis, poveo sa 5:4 i prije nego je srpski teniser servirao za meč Britanac je zatražio medicinski tajm-aut.

Nije to pokolebalo Đokovića, koji je mirno sačekao da se Nori vrati, iskoristio činjenicu da servira za meč i stigao do četvrtfinala.

“Gledao sam ponovljeni snimak kad me je pogodio. Periferno me je vidio, za mene je poen bio završen… Koristio je sve što smije, da uzme medicinski tajm aut, ali to nije fer-plej, tako se ne odnosi na terenu. Znam ga dosta dugo, on je dobar momak, ne razumijem ovo ponašanje, ali tako je kako je. On je unio vatru, ja sam samo odgovorio. Šta se desi na terenu, ostaje na terenu” komentarisao je situaciju Novak Đoković.

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu biće Danac Holger Rune, koji je danas pobijedio, takođe, veoma ubjedljivo Italijana Fabija Fonjinija sa 6:4, 6:2.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve