Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković poslije pet godina na Mastersu u Indijan Velsu

Biće mu to prvi turnir od Australijan opena i ispadanja u polufinalu od Italijana Janika Sinera.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igraće na Masters turniru u Indijan Velsu posle pet godina pauze.

Stigla je i zvanična potvrda na njegovom zvaničnom sajtu. Učestvovaće na takmičenju na kom je podizao pehar pet puta i sada će pokušati to da učini po šesti put.

Biće mu to prvi turnir od Australijan opena i ispadanja u polufinalu od Italijana Janika Sinera.

Turnir se održava od 6. do 17. marta i titulu brani Karlos Alkaraz koji je prošle godine pobijedio Danila Medvedeva (6:3, 6:2).

Novak je te 2019. godine takmičenje završio već u trećem kolu, tada je izgubio od Filipa Kolšrajbera (6:4, 6:4). Miomir Kecmanović stigao je do četvrtfinala, a u polufinalu je Rafael Nadal preda omeč Rodžeru Federeru. Švajcarac je u finalu izgubio od Dominika Tima (3:6, 6:3, 7:5).

Teoretski Alkaraz ima šanse da do kraja februara ponovo dođe na prvo mjesto ATP liste, ili Danil Medvedev, ali učešćem na američkoj turneji Đoković bi se najvjerovatnije ponovo vratio na prvo mjesto.

Istini za volju, još uvek nije poznato i hoće li Novak igrati cijelu američku turneju, tačnije hoće li iz Indijan Velsa otići u Majami gdje se igra i drugi Masters (od 20. do 31. marta).

Poznato je da Novak zbog odluke da se ne vakciniše nije imao mogućnost da učestvuje na turnirima u Americi. Sada više te vrste zabrana ne postoje.

Podsjećanja radi Novak je turnir u Indijan Velsu osvajao 2008, 2011, 2014, 2015. i 2016. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve