Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Dominirali su u Crnoj Gori, a onda naletjeli na super Obilić

U  rubrici Nostalgija, sjećamo se omladinske ekipe Budućnosti iz sezone 2000/2001. Izabranici Maca Rogošića prošetali su se crnogorskim prvenstvom, napravili ogromnu razliku u odnosu na najveće rivale Sutjesku, Mladost i Crvenu stijenu, a onda je stigao meč za prvaka Jugoslavije, protiv tadašnjeg šampiona Srbije ekipe Obilića

U Crnoj Gori nisu imali premca, dominirali su, lagano stizali do duple krune, tek bi u meču za prvaka SR Jugoslavije (kasnije Srbije i Crne Gore) nailazili na probleme generacija igrača Budućnosti rođenih 1983. godine i mlađih u kadetskom i omladinskom uzrastu poigravala se sa rivalima.

OFK Budućnost 2000/01, Foto: Dnevne novine

U  rubrici Nostalgija, sjećamo se omladinske ekipe Budućnosti iz sezone 2000/2001.

Izabranici Maca Rogošića prošetali su se crnogorskim prvenstvom, napravili ogromnu razliku u odnosu na najveće rivale Sutjesku, Mladost i Crvenu stijenu, a onda je stigao meč za prvaka Jugoslavije, protiv tadašnjeg šampiona Srbije ekipe Obilića.

Na Vračaru je bilo 4:2 za popularne vitezove (iako su “plavi” imali 2:2 u 80. minutu i dvije lijepe šanse da dobiju meč), da bi u Podgorici, na Cvjetnom brijegu (stadionu Mladosti) Obilić nakon ranog gola bio još ubjedljiviji (4:1).

Titula je te godine zaobišla Podgoricu i Budućnost, ali je naredne nakon epskih mečeva protiv Crvene zvezde generacija rođena 1984/1985. ispisala istoriju.

GORNJI RED: Miroslav Vujadinović, Gavrilo Petrović, Milan Purović, Nikola Vukčević, Nenad Šofranac, Đorđije Ćetković, Dragoljub Jovanović (ekonom).

DONJI RED: Marko Mugoša, Risto Lakić, Igor Radusinović, Bojan Begović, Goran Burzanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve