Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Talenti koji su kasnije igrali na top nivou

U jednoj od posljednjih epizoda rubrike Nostalgija, vraćamo se u 1985. godinu. Mjesto kultni stadion pod Goricom i omladinska ekipa titogradskog ponosa za veliko poštovanje

Postoje 95 godina, najtrofejniji su i najpopularniji klub u Crnoj Gori, a kroz istoriju je dres Budućnosti nosio veliki broj asova, igrača koji su slavu glavnog grada i Crne Gore, ranije Jugoslavije pronosili širom planete.

OFK Budućnost 1984/85, Foto: Dnevne novine

U jednoj od posljednjih epizoda rubrike Nostalgija, gdje smo se u proteklih pola godine prisjetili praktično svih crnogorskih klubova i ekipa iz prošlog vijeka, vraćamo se u 1985. godinu. Mjesto kultni stadion pod Goricom i omladinska ekipa titogradskog ponosa za veliko poštovanje.

Na slici je ekipa koja je počela utakmicu četvrtfinala Kupa Jugoslavije protiv sarajevskog Željezničara (2:0): Dragoje Leković, Branko Brnović, Miodrag Božović, Stojan Batrićević, Zoran Radunović, Đorđe Stanić i Darko Žarić (gore); Nebojša Mijović, Goran Mihaljević, Srdan Dmitrović, Miodrag Radulović i Zoran Mijović (dolje).

Leković i Brnović su dvije godine nakon ove fotografije postali svjetski omladinski prvaci u Čileu sa Jugoslavijom, kasnije napravili fantastične karijere. Ozbiljan fudbal igrali su i respektabilne karijere napravili su i sjajni braća Mijović, Grof Božović, Srdan Dmitrović, Mijo Radulović…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve