Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Njukasl se poigravao sa Šefildom

Njukasl je večeras izjednačio drugu najubjedljiviju pobjedu u istoriji kluba, ošto su 19. septembra 1999. godine identičnim rezultatom savladale, tada, Šefild Venzdej.

U posljednjoj utakmici današnjeg programa 6. kola Premijer lige fudbaleri Njukasla napunili su do vrha mrežu Šefild junajtera i pobijedili sa nevjerovatnih 8:0.

Njukasl je večeras izjednačio drugu najubjedljiviju pobjedu u istoriji kluba, ošto su 19. septembra 1999. godine identičnim rezultatom savladale, tada, Šefild Venzdej.

Zanimljivo da su “crno-bijeli” postigli osam golova i da su imali osam različitih strijelaca, što je zaista rijetkost u ovakvim mečevima, a meč je obilježio fudbaler Njukasla, Tripije koji je imao tri asistencije.

Njukasl je poveo golom Šona Longstafa u 21. minutu, prednost je udvostručio Den Bern u 31, a četiri minuta kasnije treći gol postigao je Sven Botman.

Strijelac četvrtog gola bio je Kalum Vilson u 56. minutu, a Entoni Gordon postigao je gol u 61. minutu.

Šesti gol postigao je Migel Almiron u 68, Bruno Gimaraeš zatresao je mrežu u 73. minutu, a konačan rezultat postavio je Aleksander Isak u 87. minutu.

Najubjedljiviju pobjedu u istoriji Njukasl je zabilježio 5.oktobra 1946. godine kada je u Drugoj diviziji savladao Njuport 13:0.

Rekordne pobjede u istoriji Premijer lige  ostvarili su Lester, Liverpul i Mančester junajted. Lester je prije četiri godine savladao Sautempton 9:0, dok je Livepul identičnim rezultatom prošle sezone pobijedio Bornmut.

Ipak, najuspješniji je Mančester junajted, koji je dva puta slavio 9:0 – protiv Ipsviča 1995. i Sautemptona 2021. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve