Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić nezadovoljan: Vrijedimo više nego što tabela kaže

Momak koji je najviše puta nosio kapitensku traku tokom jeseni Jovan Nikolić (zamjenik prvog kapitena Mirka Raičevića) je nezadovoljan polusezonom

Riječ titula se nije pominjala ni tiho, ali je priča o plasmanu u Evropu bila dominantna u svlačionici OFK Titograda na početku sezone. Međutim, poslije jesenjih 19 kola “romantičari” su daleko od zacrtanog cilja, jer se nalaze na šestom mjestu.

Nikolić i Ćetković, Foto: Cdm.me

A bili su daleko tokom cijelog prvog dijela sezone, pa je zbog toga i napravljena rokada na mjestu trenere Zoran Govedarica je zamijenio Dragoljuba Đuretića.

Momak koji je najviše puta nosio kapitensku traku tokom jeseni Jovan Nikolić (zamjenik prvog kapitena Mirka Raičevića) je nezadovoljan polusezonom.

“Ušli smo sa velikim ambicijama, ne o trofejima, ali Evropa je svakako bila cilj. Polusezona je za nas bila duga, jer smo igrali Evropu, imali smo dosta pehova i povreda… Kada se sve to nakupilo rezultat je takav kakav je. Naravno, nijesmo zadovoljni, jer smo mogli i morali više”, rekao je 28-godišnji vezista, koji realno sagledava situaciju…

“Na nekim utakmicama nijesmo imali ni sreće, ali šta je tu je. Ne možemo da vratimo vrijeme, moramo da gledamo unaprijed i da iz svega ovoga izvučemo pouke”.

“Crveni” sa Starog aerodroma su osvojili 22 boda od Evrope su udaljeni 10 bodova, a od zone baraža tri poena. Statistika kaže da je odbrana bila dobra sa 19 primljenih golova (četvrta odbrana lige), ali da je napad zakazao sa takođe 19 pogodaka (sedmi napad lige).

“Falili su nam golovi. Jednostavno, teško smo dolazili do njih. Ne mogu da kažem da nijesmo imali šansi i da ih nijesmo stvarali, ali realizacija je zakazala i to je odraz bodovnog stanja na tabeli. Dosta utakmica smo izgubili na početničkim greškama i nijesmo uspjeli da se dignemo poslije toga”, smatra Nikolić.

Borbeni vezista vjeruje da će “romantičari” tokom pauze izvući pouke…

“Nećemo odustati od Evrope. Nijesmo daleko, ali se ne pitamo. Do kraja sezone je ostalo 17 kola, dosta bodova je u igri i mislim da uz jedan ozbiljan pristup možemo da dođemo do zacrtanog cilja. Iskreno, svjesni smo da vrijedimo mnogo više od ovoga, ali moramo to da pokažemo i da dokažemo igrama i bodovima”.

Na kraju jeseni se pričalo o navodnim dugovanjima uprave OFK Titograda prema igračima. Nijesmo ulazili u priču da li ih ima ili ne, ali su Nikolić i drugovi pokazali da su prava družina držali su se zajedno…

“Bilo je trzavica, kao i svuda u svim kolektivima. Međutim, izašli smo iz toga, ostavili to iza sebe. Mislim da imamo odličan skup momaka koji diše zajedno i sve probleme prevazilazi zajedno. Tako je bilo, nadam se da će tako biti i ubuduće”, jasan je eks igrač Sutjeske, Budućnosti, Rada, Hajduka iz Kule, Partizanija i Akžajika.

Polusezona je mogla da bude bolja da su se “romantičari” plasirali u polufinale Kupa, ali Petrovac je imao više sreće 0:0 na Starom aerodromu, 2:0 pod Malim brdom.

“Petrovac i Kup su sigurno naša najveća žal. Stvarno nijesmo imali sreće, jer je bilo dosta povreda, tumbanja pozicija… Ali od žaljenja nema ništa, sve to treba ostaviti i zatvoriti u ovoj godini. Moramo da uđemo u 2020. sa vedrim duhom i da pokažemo pravo lice, jer imamo kvalitet i znanje da uzmemo evropsku vizu”, podvukao je Jovan Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve