Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Morača neće biti grotlo, ali je spremna da proguta crveno-bijele

U 22. rundi regionalnog takmičenja košarkaši Budućnosti u derbiju svih derbija dočekuju Crvenu zvezdu (nedjelja, 20h, RTCG 2). Na jednoj strani Dejan Milojević, Nikola Ivanović, Danilo Nikolić, Melvin Edžim, Džastin Kobs, na drugoj Dejan Radonjić, Džordan Lojd, Kori Volden, Marko Simonović, Lendri Noko

Neće biti dobro poznatog grotla ”Morače”, koja će ovog puta biti prazna. Ali, prvi put nakon 19. aprila 2019. godine biće domaćin okršaja ekipa čiji su dueli u posljednjih nekoliko godina izrasli u nešto mnogo više od igre.

Drugi meč ove sezone, 46. u ABA ligi i još jedan koji bi mogao da znači prvo mjesto pred plej-of.

U 22. rundi regionalnog takmičenja košarkaši Budućnosti u derbiju svih derbija dočekuju Crvenu zvezdu (nedjelja, 20h, RTCG 2). Na jednoj strani Dejan Milojević, Nikola Ivanović, Danilo Nikolić, Melvin Edžim, Džastin Kobs, na drugoj Dejan Radonjić, Džordan Lojd, Kori Volden, Marko Simonović, Lendri Noko…

Sve je spremno za novi spektakl, borbu svih 40 minuta, ali i novu pobjedu “plavih”.

Danilo Nikolić i drugovi su nakon mini turneje u Hrvatskoj (pobjede protiv Cibone i Zadra) imali nekoliko dana da napune baterije i pripreme se za paklenih desetak dana. Dva dana nakon derbija crnogorskog šampiona čeka prvi duel četvrtfinala Evrokupa protiv Monaka. Međutim, u mislima su samo Beograđani.

– Znamo šta nas čeka. Zvezda je sklopila tim kako bi igrala i pobjeđivala jake mečeve u Evroligi. Znamo sve o njima, znamo kakav kvalitet posjeduju. Ovo je jedan od mečeva koje odlučuju sitnice. Tako će sigurno biti i ovog puta”, nema dilemu Nikolić.

Za razliku od ”plavih”, Zvezda je u petak veče igrala u Atini protiv Panatinaikosa, a potom iz Grčke stigla u naš glavni grad. I sa te strane prednost je na strani Budućnosti.

– Puno nam je značio ovaj period bez utakmica s obzirom na okolnosti i paklen raspored. Čeka nas težak period i u ovih nekoliko dana uspjeli smo da se odmorimo i pripremimo za sve ono što nas čeka. Spremni smo, jasno je poručio sjajni krilni centar.

Prvi ovosezonski meč pripao je Podgoričanima koji su u ”Pioniru” slavili 67:65. Od tada, oba tima su promijenila trenere (Milojević i Radonjić zamijenili Petra Mijovića, odnosno Sašu Obradovića). U tom meču “plavi” upisali pobjedu zahvaljajući perfektnoj igri u odbrani, naročito je bio raspoložen Melvin Edžim, koji je potpuno zaustavio Lojda, najboljeg strijelca Zvezde. A, defanziva će i ovog puta biti ključ.

– Odbrana je stub. Iz nje sve polazi i ona izvlači ono najbolje u utakmici. To je glavna stavka koja će morati da bude na vrhunskom nivou tokom svih 40 minuta. Nadam se da ćemo pogađati šuteve, ali je jasno da sve kreće iz odbrane, istakao je Nikolić.

Nedjeljni okršaj će biti praktično direktni za prvo mjesto. U slučaju pobjede Budućnost će se izjednačiti sa Zvezdom na skoru 17-3, a uz dvije pobjede u međusobnim duelima jasno je da će u svojim rukama držati ključ prvog mjesta. Sa navijačima bi bilo sve lakše, ali…

– Već smo navikli da ih nema. Lično bih volio da ima navijača, ali znamo okolnosti i spremni smo na sve, poentirao je Danilo Nikolić.

Nedjelja, prazna ”Morača”, 20 sati nova epizoda rivalstva koje ponekad prelazi granice…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve