Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nezadovoljni radom saveza: Fudbalska Crna Gora daje kandidata za predsjednika FSCG

Ko će to biti nije saopšteno na konferenciji za medije na kojoj su govorili Dragan Vujović, Brajan Nenezić, Zoran Batrović, Zoran Mijović, Nenad Maslovar i Vjekoslav Vero Dukić. Prijave kandidata u trci za prvog čovjeka naše ''kuće fudbala'' mogu se podnijeti do sedmog juna, a za sada je to uradio samo aktuelni predsjednik Dejan Savićević

Udruženje Fudbalska Crna Gora gotovo sigurno imaće kandidata na izborima za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore.

Ko će to biti nije saopšteno na konferenciji za medije na kojoj su govorili Dragan Vujović, Brajan Nenezić, Zoran Batrović, Zoran Mijović, Nenad Maslovar i Vjekoslav Vero Dukić. Prijave kandidata u trci za prvog čovjeka naše ”kuće fudbala” mogu se podnijeti do sedmog juna, a za sada je to uradio samo aktuelni predsjednik Dejan Savićević.

Kandidaturu je najavio i dugogodišnji internacionalni sudija sa Cetinja Jovan Kaluđerović.

– Mi ćemo vjerovatno imati kandidata na izborima za predsjednika Saveza. Imamo nekoliko dana da predložimo ime. Kandidat mora da ima podršku fudbalske Crne Gore, rekao je Dragan Vujović, legendarni fudbaler Budućnosti.

Ljudi okupljeni oko Udruženja Fudbalska Crna Gora iznijeli su niz primjedbi na račun Saveza, a jedna od njih odnosila se, kako tvrde, na nepravilnosti prilikom nedavnog izbora Vladana Vučelića na mjesto predsjednika Udruženja klubova Centar.

O tome je govorio njegov protivkandidat Vjekoslav Dukić, koji je sa još četiri delegata, napustio izbornu Skupštinu. Dukić je saopštio da su o tome obaviješteni Ministarstvo i Inspekcija za sport.

– Ja sam imao borbu sa političkim kandidatom, Vladanom Vučelićem. Imao sam potpuno neravnopravnu borbu. Nijesam čovjek iz politike, niti se bavim politikom, čitavog života sam u sportu. Jedan klub je glasao jer mu je obećano da će na stadionu da se napravi tržni centar. Drugi klub je glasao falsifikovanim potpisom predsjednika kluba sa tim će biti upoznato možda i tužilaštvo uskoro. Bilo je još nepravilnosti, što je uticalo na regularnost izbora. Nijesmo prihvatili rezultate glasanja, nadležne inspekcije će ispitati sve navode i daće odgovor, nadam se brzo. Nadamo se poništenju izbora za predsjednika regije sjever, gdje je takode bilo niz nepravilnosti, rekao je Dukić.

Bilo je riječi i o reprezentaciji, kao i radu sa mlađim selekcijama.

– Imamo školu fudbala u savezu. Štancujemo diplome, proizvodimo trenere skoro svakodnevno, a klubove u Crnoj Gori vode sve stranci. Kada je riječ o reprezentaciji mislim da nemamo kvalitet da napravimo nešto više. Fali nam stručni odbor. Mi nemamo ni zajednicu prve i druge lige, rekao je Vujović.

Brajan Nenezić je poručio da mnogi treneri nemaju stručnost za rad sa igračima.

– Imamo dosta mladih trenera koji nijesu obučeni za taj rad. Ne možemo da izbacimo igrača iz mladih kategorija. Problem je što se stručno ne radi ako nemate omladinsku školu, onda nemate ni dobru seniorsku ekipu. Ima mnogo trenera, koji djeci ne znaju da pokažu, koji preko interneta skidaju treninge. U Evropi ne možemo prvi krug da prođemo, a ne nekog igrača da plasiramo, smatra Nenezić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jovo Z
04.06.2021-14:42 14:42

Sve persone i eksperti! dobro bi im došla jedna večernja škola. Nažalost, njihov rad se već prepoznaje u većini klubova.

U kanal je fudbal
07.06.2021-22:20 22:20

Ne mlati bravu, u kom to klubu radi Guzo Vujovic recimo.. vise su presmrdjeli grobari fudbala u CG.. da nije nekom ostalo.od djeda pa niko drugi se ne smije kandidovat..
bitno da je savicevic expert sa osnovnom skolom..