Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nenad Vukanić ne bi volio da je sad u koži Grka

Poslije poraza od Srbije u grupi, mnogi su posumnjali u kvalitet ove reprezentacije, ali ne i Nenad Vukanić, selektor kadetske selekcije koja je prije nekoliko dana u Podgorici osvojila srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu.

Pobjeda Crne Gore protiv Hrvatske, jutros, u utakmici osmina finala Svjetskog prvenstva svakako je tema dana u regionu, ali i na šampionatu u Fukuoki, gdje je jedan od favorita za medalju ostao bez prilike da se bori za odličja.

Poslije poraza od Srbije u grupi, mnogi su posumnjali u kvalitet ove reprezentacije, ali ne i Nenad Vukanić, selektor kadetske selekcije koja je prije nekoliko dana u Podgorici osvojila srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu.

“Ljudi koji pokušavaju da vide i ispod površine, mogli su da uoče već od Herceg Novog i prijateljskog turnira, doduše ne u kontinuitetu, dobre periode igre i opasnu energiju naše reprezentacije… To je bilo evidentno i u Japanu tokom mečeva u grupi, jedna velika ozbiljnost tokom meča sa JAR. Odličan otpor protiv Španije, koja je u ovom trenutku na sedmom nebu kad je u pitanju kvalitet, koja ima giganta od igrača Felipea Peronea, koji sve oko sebe čini boljima nego što objektivno jesu! Protiv Srbije odlično otvaranje, pa onda danak, rekao bih neiskustvu, to jest nismo se snašli i na pravi način zatvorili meč prije penal serije. Podsjetio bi da je taj meč završio neriješeno u regularnom dijelu”, kazao je za portal Aktuelno.me na početku svoje analize selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Vukanić.

Raspored “ajkulama” svakako nije išao na ruku, pošto je nakon meča protiv svjetskog šampiona Španije rival bila olimpijski pobjednik Srbija, a zbog nesrećnog poraza od komšija naredni rival u osmini finala je bila i ekipa evropskog prvaka Hrvatske.

Tri iscrpljujuća meča, tri utakmice sa različitim tokom i u trenutku kada to više niko nije vjerovao hepiend protiv tima koji godinama veoma uspješno vodi Ivica Tucak.

Poraz protiv Srbije bio je bolan i ponudio težeg rivala u osmini finala, ali Vukanić vjeruje da je baš ta neplanirana staza do završnice Svjetskog prvenstva možda i bolji put.

“Srbija toga dana ostvarila možda i pirovu pobjedu, otišli su na Japan, al’ sigurno sada dajem veće šanse Crnoj Gori u susretu sa Grčkom, nego Srbiji protiv Italije. Tako da nekada nije lakši put i bolji! Kao da je naš tim morao da prođe ovo kaljenje čelika i ovu ličnu i kolektivnu provjeru svoje mentalne i fizičke snage u tome su sigurno uspjeli! Strah od pobjede u dramatičnim završnicama je napokon skinut sa dnevnog reda, ovo će biti velika injekcija samopouzdanja za momke…tako da Grke očekuje jedan susret sa Spartom 13 iz Crne Gore, ne bio im ja u koži”, optimistički je zaključio Vukanić na kraju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve