Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Nebojša Čović ponovo talasa i sumnja u regularnost Kupa

Umjesto da održi dato obećanje koje su vidjeli i pročitali milioni ljubitelja sporta u regionu, ali i dijaspori, prvi folirant srpske košarke sada je izrazio sumnju u regularnost takmičenja.

Po tradiciji uoči svakog važnog takmičenja, svakog derbija Nebojša Čović opsjeda srpske medije i diže tenzije kako bi sebe i svoj klub predstavio kao poštene, a sve druge optužio za neregularnost.

Tako je pred finalni turnir Kupa “Radivoja Koraća”, koji se igra u Nišu Čović ponovo saopštio srpskim medijima da sumnja u regularnost takmičenja, i u pravu je pošto će već prvog dana Crvena zvezda i FAM igrati novu namještenu utakmicu, novu skalnjalicu.

Čović je ovog puta gostovao je na “Studio B” gdje je govorio o brojnim temama i o “regularnosti”, a dotakao se i predstojećeg Kupa “Radivoja Koraća koji je na programu od 14. do 17. februara u Nišu.

“Niš ima potpisan ugovor. Ja zadnjih četiri, pet godina pričam da Kup ‘Radivoja Koraća’, koji organizuje KSS treba da bude jedna velika priredba košarke u zemlji. Očigledno KSS to teško može da shvati, a još teže da organizuje. Da je sreće, to bi bilo u Areni. Međutim, potpisan je ugovor sa Nišom i sad treba se igra u Nišu”, rekao je Nebojša Čović.

Čović je nedavno saopštio svekolikoj zvezdaškoj javnosti da Crvena zvezda neće igrati Kup “Radivoja Koraća” ukoliko se on bude igrao u Nišu.

“Zvezda ima dva bonusa da ne igra Kup ‘Radivoja Koraća’, pošto neko dva puta nije igrao KLS, a ništa mu se nije desilo. Sad mi nećemo igrati Kup ako se ne bude igrao u Nišu”, kazao je 18.januara zajapureni Čović i još jednom slagao, ada trepnuo nije.

Umjesto da održi dato obećanje koje su vidjeli i pročitali milioni ljubitelja sporta u regionu, ali i dijaspori, prvi folirant srpske košarke istakao je sumnju u regularnost takmičenja.

Naravno da takmičenje ne može biti regularno kada će Crvena zvezda lako i bez muke da prođe već na prvoj stepenici FMP i odmornijaa da čeka naredne protivnike.

Umjesto moralne ostavke ili napuštanja takmičenja, kako je obećao, Čović koji godinama talasa pred svaku važnu utakmicu ili završnicu nekog takmičenja optužuje druge za pritiske.

“Drugo, regularnost Kupa je jako bitna. U smislu da Kup sude sudije, a mi već imamo u otkazu Beloševića i Jovčića, zbog raznoraznih pritisaka koje su radili pojedini funkcioneri iz drugih klubova. Očekujemo da će biti obezbjeđena regularnost i da će se odigrati u Nišu. Imali ste čak ideju da bude šest stranih sudija? Šta mislite, iz koje zemlje? Iz Slovenije. A da od tih šest koje su predložili, od Javora pa na dalje, da se kao izaberu trojica. Zašto mi se ponašamo tako prema našem kupu? Mi smo ipak zemlja koja je druga na svijetu u košarci i sami to treba da poštujemo. Neki su to zaboravili, ali šta da im radimo”, lagao je Čović na Studio B i nije ni trepnuo.

Dotakao se stranaca koji će igrati u kupu. Kost u grlu Nebojše Čovića je Partizanov kapiten Kevin Panter, koji ima državljanstvo Srbije. I zamislite to državljanstvo je dobio još 2020. godine kao košarkaš Crvene zvezde.

“Pa oni imaju ono što smo mi uradili za Pantera. Panter je dobio naše državljanstvo i okej, šta sad radimo? Ali ne znam da li će još nekoga da provuku u ubrzanim postupcima dobijanja državljanstva. Što se nas tiče, kod nas će biti četiri stranca, onako kako trener bude odredio”, rekao je Nebojša Čović.

Zadovoljan je sa trenerom Janisom Sferopulosom, iako je sve izvjesnije da Crvena zvezda neće igrati ni plej-in, a kamoli obećani fajnal-for o kojem je pričao pred početak sezone.

“Inače, trener radi izvanredan posao, ne zaboravite, nije on skautovao ekipu. Naravno, to mu nije alibi. Sasvim opušteno idemo i nama jeste cilj da uzmemo Kup, Jadransku ligu i domaću ligu. U Jadranskoj ligi imamo prednost dvije pobjede ali biće još interesantnih utakmica – dolazi Zadar, pa gostujemo Ciboni i Splitu., Mega ovdje,… mislim da će to biti sasvim u redu”, zaključio je Čović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve