Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Naša bokserska selekcija trenira sa Ukrajincima na Žabljaku

Boksere prate Nikola Ružić, selektor reprezentacije i Slavko Mrdak, trener iz Bijelog Polja

Seniorska bokserska reprezentacija Crne Gore od juče je na Žabljaku, gdje će tokom narednih dvadeset dana odrađivati zajedničke pripreme sa selekcijom Ukrajine.

Na Žabljaku će raditi devet crnogorskih reprezentativaca i to: Remzo Iković (do 60 kg) iz BK Radnički, Edin Alković, član Podgorice u kategoriji 63,5 kg, Stefan Savković (BK Zlatičanin) do 75 kg, zatim tandem iz BK Power Boxing – Milorad Purić (do 86 kg) i Nikola Lekić (do 92 kg), kao i četiri člana Bokserskog kluba Budva – Petar Marčić (do 80 kg), Petar Liješević (do 86 kg), Dimitrije Milić (+92 kg) i Bojana Gojković (do 54 kg).

Boksere prate Nikola Ružić, selektor reprezentacije i Slavko Mrdak, trener iz Bijelog Polja.

– Na Žabljaku imamo sve uslove za odrađivanje priprema na najvišem nivou. Zajednički rad sa reprezentacijom Ukrajine biće od velike koristi za naše boksere. U njihovom timu se nalaze osvajači seniorskih medalja na velikim takmičenjima poput Jurija Zahraijeva, aktuelnog šampiona svijeta i Hane Ohote vicešampionke kao i mnogi drugi veoma kvalitetni borci. Treninzi će se odrađivati po tri puta na dan. Na kraju priprema odlučićemo ko je od naših momaka adekvatno pripremljen da učestvuje na seniorskom prvenstvu Evrope, koje će se održati od 21. do 31. maja u Jermeniji, dok Bojana Gojković kao jedina djevojka u našem timu počinje pripreme za naredna velika takmičenja u seniorskoj konkurenciji. Nju u ovoj godini očekuju Mediteranske igre i prvenstvo Evrope za seniorke – selektor Nikola Ružić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve