Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Gjeka – Al Ganim: Crna Gora pred vratima EU, manjine nastavljaju da daju svoj puni doprinos u pravcu tog članstva

Ministar Gjeka je predstavio izazove kada je riječ o poštovanju ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, te posvećenosti Vlade Crne Gore na unapređenju prava svih građana/ki bez obzira koje nacije ili vjere oni pripadaju

Resorno Ministarstvo ima veoma važnu ulogu kada je u pitanju zaštita ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, saopštio je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Gjeka na sastanku sa ministrom za vakufe i islamska pitanja Države Katar Ganemom bin Šahin bin Ganem Al Ganimom, koji boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministar Gjeka je predstavio izazove kada je riječ o poštovanju ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, te posvećenosti Vlade Crne Gore na unapređenju prava svih građana/ki bez obzira koje nacije ili vjere oni pripadaju.

On je podsjetio da su manjine imale klučnu uloga u svim drušvenim tokovima i kada je Crna Gora 2006. godine stekla nezavisnost. Crna Gora je danas pred vratima Evropske unije i manjine nastavljaju da daju svoj puni doprinos u pravcu tog članstva, rekao je ministar.

On je predstavio ministru Al Ganimu ključne nadležnosti Ministarstva, te kazao da je današnja posjeta Crnoj Gori prilika za definisanje koraka u cilju daljeg pokretanja dijaloga za saradnju u oblastima od zajedničkog interesa.

Jako se radujemo što se trudite da se između svih zajednica stvori dijalog, istakao je ministar Al Ganim i izrazio spremnost za saradnju sa Crnom Gorom u različitim oblastima, među kojima su svakako ljudska i manjinska prava.

On je pohvalio saradnju sa Reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom Fejzićem. On je istakao da su u Državi Katar snažno posvjećeni turizmu, kulturi i zaštiti zdravlja, ali prioritet su jednake šanse za sve, uslovi da se omogući da svako napreduje i razvoja svoj potencijal, što ima direktan uticaj na ekonomski razvoj zemlje i poboljšanje uslava života stanovništva i ukupan prosperitet.

Ministar Al Ganim uputio je ministru Gjeki poziv za službenu posjetu Državi Katar u cilju daljeg dijaloga i konkretnih predloga buduće saradnje.

Sagovornici su saglasni da Crna Gora i Država Katar imaju dobre i prijateljske bilateralne odnose zasnovane na međusobnom razumijevanju i principu otvorenosti. S tim u vezi, saradnju u narednom periodu biće intenzivnija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve