Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

MUNDIJAL: Švajcarska slavi – očajna Srbija se obrukala i završila takmičenje kao posljednja u grupi

Srbijanci su nakon trećeg gola Švajcrske potpuno psihički pali, a očigledno ni fizički nijesu bili dovoljno spremni za nešto više, pa je Švajcarska bez većih problema zadržala vođstvo i stigla do pobjede kojom je ovjerila drugo mjesto u grupi.

Fudbalska reprezentacija Švajcarske plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon što je u odlučujućem susretu grupe G u odličnoj utakmici pobijedila Srbiju rezultatom 3:2 i poslala je kući.

Bio je to možda i najbolji meč u dosadašnjem toku šampionata, a Švajcarska je prva došla u vodstvo u 20. minuti kada se Šaćiri namjestio na udarac lijevom nogom i pogodio je za 1:0.

Ipak, Srbija je ekspresno uzvratila i sa dva brza gola došla je do preokreta. Prvo je u 26. minuti sjajnim golom glavom izjednačio Mitrović, a samo devet minuta kasnije Vlahović je presjekao jednu loptu i vrlo preciznim šutem donio je prednost Srbijancima 2:1.

Kada da se činilo da će Srbija na odmor otići minimalnim vodstvom, Embolo je u 44. minuti iskoristio sjajan prodor i ubačaj Widmera te je iz blizine poravnao na 2:2.

Očekivao se u nastavku pritisak Srbije kojoj je u ovoj utakmici za prolaz igrala samo pobjeda, ali umjesto toga odmah su doživjeli šok na startu drugog poluvremena.

Odbrana Srbije ponovo nije najbolje reagovala, a Freuler se prikrao iz drugog plana i pogodio je u 48. minuti za vodstvo Švajcarske 3:2.

Srbijanci su nakon toga potpuno psihički pali, a očigledno ni fizički nisu bili dovoljno spremni za nešto više, pa je Švajcarska bez većih problema zadržala vodstvo i stigla je do pobjede kojom je ovjerila drugo mjesto u grupi.

U drugoj utakmici ove grupe Kamerun je senzaciolano pobijedio Brazil 1:0 golom Vincent Aboubakara u 93. minuti, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Naroz
02.12.2022-22:24 22:24

Je li zbog ovoga Miloš poginuo na Kosovu…, i sveti car Lazar, i Jug Bogdan? Jesu li zbog ovoga stradali srpski stradalnici na stratištima širom planete? Jesmo li zbog ovoga poderali onolike opanke? Je li ovo zaslužio srpski goloruki i uvijek napaćeni narod? Jesmo li mi stvarno nebeski narod? Jeste li bili svjesni mudrih riječi svetog cara Lazara, da nije važno kakva vas sila napada, već koliku svetinju branite? Katar je najskuplja srpska reeččč. Izdajnici srpskog roda, koji se noćas ne veseli, nego tuguje.

BMX
02.12.2022-23:22 23:22

Znaci veceras ipak nista od litija, popova, ikona, tvrdosa, zavetnika, stupova, zborova, vukova, bajkera, DF -a, trobojki, ocila, sajkaca i kokardi ?!