Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

MUNDIJAL Senzacija – Saudijci snažni, hrabri i taktički odlični, opušteni Argentinci zasluženo izgubili!

Argentince sada čeka još teži posao, u subotu protiv Meksikanaca, dok Saudijci igraju protiv Poljaka vjerovatno za svoj istorijski plasman u osminu finala, na šta čekaju još od 1994. godine

Fudbaleri Saudijske Arabije priredili su prvo veliko iznenađenje na Mundijalu, pošto su pobijedili favorizovanu Argentinu rezultatom 2:1!

Argentina je povela golom Mesija u 10. minutu iz penala, ali su Saudijci i više nego zasluženo preokrenuli u 48. i 53. minutu, strijelci su bili Al Šehri i Al Davsari.

Već u drugom minutu Mesi je imao prvu veliku priliku, jedna odbijena došla je pravo njemu na ljevicu, ali je njegov udarac sa 12 metara odlično zaustavio golman Saudijske Arabije.

U 10. minutu Argentina je povela, poslije sporne odluke sudije Slavka Vinčića. Tokom jednog prekida, defanzivac Saudijaca je obema rukama vukao Leandra Paredesa, usliijedio je poziv iz VAR sobe, a sudija procijenio da je to za najstrožu kaznu. Mesi je namjestio loptu i pogodio za 1:0, čime je ušao u istoriju kao prvi Argentinac koji je pogađao na četiri različita Mundijala.

Nakon toga, Argentina je nastavila da napada, ali su Saudijci odlično stajali, iako dosta rizično i visoko. Takva igra i postavka uticala je na čak sedam ofsajd pozicija argentinske reprezentacije, iz koje su dali čak tri gola.

Ipak, sva tri su poništena, od toga dva zbog milimetarskih ofsajda. Najbliži golu bio je Lautaro, u 29. minutu, njemu je bukvalno djelić ramena bio bliži golu i grafika je pokazala da je to nedozovovljena pozicija. Prethodno je i Mesi postigao gol iz malog ofsajda, a potom je i proigrao Lautara koji je bio u očiglednoj nedozvoljenoj poziciji.

I onda smo gledali vjerovatno najluđi start i preokret u prvih desetak minuta nastavka. Saudijci su nastavili da igraju agresivno i hrabro i potpuno zasluženo preokrenuli.

U 48. minutu Al Šehri je dobio loptu od Al Buraikana, prevario Romera i pogodio suprotan ugao za 1:1.

Samo pet minuta kasnije, Saudijci su još ljepšim golom preokrenuli. Poslije duge akcije, lopta je stigla  do Al Davsarija koji je iskosa sa lijeve strane pogodio gornji lijevi ugao za 2:1.

Argentinci su odmah krenuli u ofanzivu, a Lionel Skaloni je odmah napravio  tri izmjene, uveo je Enca Fernandesa, Alvareza i Lisandra Martineza umjesto Paredesa, Papua Gomeza i Romera, koji nisu blistali danas.

Najveću šansu imao je Taljafiko u 63. minutu, pokupio je jednu odbijenu poslije prekida, njegov udarac je sjajno odbranio Al Ovais.

Argentinci jesu opkolili gol Saudijaca, ali nisu bili pretjerano opasni. Argentinci su forsirali igru preko Di Marije, koji nije imao rješenja, često je davio loptu, bez upotrebljivih centaršuteva.

U 84. minutu Di Marija je konačno uputio jedan dobar, ali Mesi nije uspio glavom da savlada dobro postavljenog golmana.

Saudijci su u finišu igrali kao da im od rezultata zavisi život, nevjerovatno su bili organizovani i snažni u svakom duelu, svaku loptu su bili bliži i brži, te je ovo meč za zaborav za Mesija i drugove.

U nadoknadi je došlo do strašnog sudara golmana i defanzivca Arabije, a povrijeđeni Al Šarani je momentalno izveden na nosilima, pošto je doživeo nokaut.

Utakmica je zbog prekida prebacila 100 minuta igre, posljednju šansu imao je Alvarez, čiji je udarac glavom takođe zaustavio golman Saudijaca.

Argentince sada čeka još teži posao, u subotu protiv Meksikanaca, dok Saudijci igraju protiv Poljaka vjerovatno za svoj istorijski plasman u osminu finala, na šta čekaju još od 1994. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve