Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Moto GP: Banjaja neuhvatljiv za lidera, oduševio Bastijanini

Italijanski motociklista iskoristio je pol poziciju, već poslije nekoliko krugova stekao je opipljivu prednost u odnosu na pratioce i uprkos pritisku Fabija Kvartarara u završnici trke uspio da sačuva prvo mjesto

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobjednik je 14. trke ovogodišnjeg Moto GP šampionata koja je vožena za Veliku nagradu San Marina i Riminija.

Italijanski motociklista iskoristio je pol poziciju, već poslije nekoliko krugova stekao je opipljivu prednost u odnosu na pratioce i uprkos pritisku Fabija Kvartarara u završnici trke uspio da sačuva prvo mjesto.

Banjaji je to druga uzastopna pobjeda u sezoni, nakon što je prošlog vikenda slavio u Aragonu.

Heroj dana je Enea Bastijanini, koji je na Dukatiju starom dvije godine završio kao trećeplasirani, što je njegov prvi podijum u Moto GP šampionatu.

Mark Markez zauzeo je četvrto, aktuelni svjetski prvak Đoan Mir peto, dok je podbacio Džek Miler – na kraju je Australijanc osvojio tek šesto mjesto.

Kvartararo se današnjim drugim mjestom dodatno približio osvajanju titule. Na čelu generalanog plasmana ima 234 poena, 48 više od Banjaje.

Trećeplasirani Mir je sakupio 168, a Žoan Zarko 141.

Prvenstvo se nastavlja 3. oktobra u Ostinu trkom za VN Sjedinjenih Američkih Država.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve