Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar za nastavak nade u opstanak

Na krilima pobjede protiv neugodnog Zadra Barani se nadaju da će nastaviti u istom ritmu i da će već od ovog kola biti iznad zone direktnog ispadanja u A2 ligu.

Košarkaši Mornara u 17. kolu Admiralbet ABA lige sjutra (19.00) dočekuju un crnogorskom derbiju SC Derbi sa neskiriveniom ambicijama da ostvare treću ovosezonsku pobjedu i počnu da se vade iz zone ispadanja u niži rang takmičenja.

SC Derbi je u prvom dijelu sezone u Podgorici pobijedio (94:79), ali su došli znatno slabiji rezultati tako da su nakon 16 kola izabranici Dejana Jakare u sredini tabele sa sedam pobjeda.

Na krilima pobjede protiv neugodnog Zadra Barani se nadaju da će nastaviti u istom ritmu i da će već od ovog kola biti iznad zone direktnog ispadanja u A2 ligu.

“Pobjeda protiv Zadra nam je dala vjetar u leđa. Bila nam je jako potrebna. Vidjelo se da smo u usponu forme, ali to nije bilo nagrađeno rezultatski, nažalost. Ta utakmica je za nama. Ekipa Derbija igra sa ogromnom energijom. Ima sjajnu kombinaciju mladih i iskusnih igrača. Svojim partijama su pokazali da su na poziciji koja im pripada i odakle napadaju učešće u plej ofu. Biće nam jako teška utakmica. Moramo biti 40 minuta maksimalno fokusirani. Probaćemo da se radujemo, još jednom, u našoj ‘Topolici’, a za to će nam biti potrebna i podrška navijača koji su nam prošli put zaista u krucijalnim momentima dali potrebnu energiju”, kazao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Mornar je u odnosu na start sezone znatno izmjenjao tim, a novu svježinu i snagu timu donio je i Uroš Luković kojem boravak u Baru baš pogoduje.

Sa njegovim povratkom u Mornar i aambicije i igra tima iz crnogorske luke znatno su porasli.

“Posljednje tri nedjelje smo u vidnom usponu forme. Imali smo taj nesrećni poraz od Budućnosti, ali treniramo jako i nadamo se da ćemo i u ovom meču to pokazati protiv zahtjevne ekipe SC Derbija. Pozvao bih i navijače. Prošli put su nam bili šesti igrač i zaista nam pomogli da prelomimo utakmicu protiv Zadra”, kaže Aleksandar Bursać.
Slovenački stručnjak Dejan Jakara preuzeo je SC Derbi nakon što je Andrej Žakelj prešao u Budučnost voli. Promjena trenera za sada nije prijala mlađem podgoričkom ABA ligašu.

“Mornar je ekipa koja po igri u poslednjih nekoliko utakmica sigurno ne spada na poslednju poziciju na kojoj se trenutno nalazi. U odličnoj su formi nakon promjena u timu i kad se boriš protiv ekipe kojoj je svaka utakmica kao borba za život možeš da očekujes borbu do poslednjeg atoma snage. Isto tako želim da i mi odemo i odigramo utakmicu, sa istom željom i motivacijom jer samo tako možemo doći do željenog rezultata”, pobjedi se nada i trener “Studenata” Dejan Jakara.

SC Derbi je u seriji od tri poraza, nakon ubjedljive pobjede protiv Budućnosti u 13.kolu, ali i pored toga na papiru je favorit protiv Mornara.

“Ovo kolo gostujemo ekipi Mornara koja igra sve bolje i u posljednje dvije utakmice pokazali su veliki napredak u igri. Jednu utakmicu su dobili dok su drugu utakmicu izgubili u neizvjesnom produžetku. Mi smo u malom rezultatskom padu, izgubili smo posljednje tri utakmice, ali spremali smo se tokom nedjelje. Znamo koje su im prednosti, koje su im mane i probaćemo to iskoristiti i tako doći do nove pobjede. U prvom meču ove sezone smo slavili, takođe je bio težak meč sve do poslednje četvrtine kada smo prelomili meč. Moram reći da su to bile dvije potpuno različite ekipe i vjerujem da nas očekuje potpuno drugačiji meč,” zaključio je košarkaš “Studenata” Mateo Drežnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve