Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar se nada iznenađenju u Splitu

Barani pet kola prije kraja dijele posljednje mjesto sa Krkom, od koje su slabiji u međusobnom skoru, a sjutra (19 sati) ih čeka utakmica protiv Splita od kojeg su u prvom dijelu sezone ubjedljivo poraženii kao domaćini (93:76).

U meču 22. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Mornara gostuju Splitu i nadaju se da bi nakom toga moglo da dođe do promjene na dnu tabele.

Barani pet kola prije kraja dijele posljednje mjesto sa Krkom, od koje su slabiji u međusobnom skoru, a sjutra (19 sati) ih čeka utakmica protiv Splita od kojeg su u prvom dijelu sezone ubjedljivo poraženii kao domaćini (93:76).

Mornar je, ipak, bitno promijenio tim u odnosu na kraj novembra prošle godine, bitno je i podigao nivo igre, pa se nada da bi u Dalmaciji mogao da dođe do trijumfa u gostima na koji čeka odavno u regionalnom takmičenju. Gotovo da ne pamte Barani kada su posljednji put slavili van svoje dvorane – uradili su to 4. novembra 2022. kada su bili bolji od MZT-a u Skoplju.

“U svakoj narednoj utakmici očekujemo pobjedu, a da li ćemo do nje i doći ne zavisi samo od nas. Split je izuzetno kvalitetan, igra jako dobro i potpuno je drugačija ekipa od kada su mu se vratili Šorter i Saliven. Čeka nas veoma teško gostovanje na kojem moramo da damo sve od sebe – ako nametnemo stil koji nama više odgovara i dođemo do pobjede, to bi za nas bilo kao suvo zlato”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar i Krka imaju po četiri trijumfa, a slovenački sastav u ovom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, koja je u nedjelju u Baru deklasirala crnogorskog predstavnika – 102:66.

“Realno nismo imali šansi protiv Zvezde u prošlom kolu, a pred nama je još pet utakmica u kojima se borimo za goli život. Situacija je jasna, Split je tim koji gaji ambicije za plej-of, dok mi nemamo izbora – moramo da da se spremimo što bolje i da probamo da dođemo do trijumfa u gostima do kraja regularnog dijela. Splićani su u Baru dobili praktično 20 razlike, sada smo bolja ekipa u odnosu na taj period i nadam se da možemo do veoma bitne pobjede”, istakao je iskusni bek Nemanja Vranješ.

Split je ove sezone igrao mnogo bolje nego pretzhodnih, a prvi put od 1991. godine je pobijedio i Partizan u Beogradu, što je svakako doprinijelo samopouzdanju u borbi za plasman među osam najboljih ekipa u ABA ligi.

“Nakon pauze nismo dobro izgledali i cilj nam mora biti da budemo bolji i na terenu i kao ekipa. Uspjeli smo uhvatiti kontinuitet treninga. Podigla se sportska forma igrača koja će se još dizati iz dana u dan. Očekujem našu dobru utakmicu i nadam se da će to biti dovoljno da se pobjedi protivnik kojem je također potrebna pobjeda u borbi za opstanak. Mi želimo pobjedu kako bi nastavili borbu za playoff”, kazao je trener Splićana Slaven Rimac.

I pored dobre forme kojom dočekuju ekipu Mornara Splićani su svjesni da u meč ne smiju uči opušteno jer tim Mihaila Pavićevića ima obavezu da u svakom svom meču do kraja ligaškog dijela pruži svoj maksimum kako bi izborio opstanak u regionalnoj eliti.
“Svjesni smo koliko nam ova utakmica znači u utrci za doigravanje, atmosfera u ekipi je sjajna, ali znamo da moramo biti na sto posto angažmana ako želimo pobjedu. A želimo je, jer plasman u doigravanje bi bila svojevrsna nagrada navijačima i nama, a i klubu bi puno značilo. Respektiramo Mornara, koji ima niz kvalitetnih pojedinaca, ali vjerujemo u nas.”, kaže košarkaš Splita Vito Kučić

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve