Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar protiv Krke za definitvnu predaju “fenjera”

Donedavno opstanak Mornara u regionalnoj eliti bio je nemoguća misija, ali poslije pobjeda protiv Zadra i SC Derbiju mnogo je vedrije nebo iznad Bara.

Košarkaši Mornara iz Bara sjutra gostuju u Novom Mestu Krki, koja im je najveći rival u borbi za opstanak u Admiralbet ABA ligi.

Donedavno opstanak Mornara u regionalnoj eliti bio je nemoguća misija, ali poslije pobjeda protiv Zadra i SC Derbiju mnogo je vedrije nebo iznad Bara.

Trijumf u Novom Mestu protiv direktnog rivala bio bi garancija za baraž, a direktno ispadanje iz ABA lige stavljeno u “zaborav”.

“Za oba tima je ovo veoma bitan meč. Jedna utakmica ne rješava ništa, i poslije nje ima još dosta da se igra, ali pobjedniku bi svakako omogućila da malo lakše diše. Ne i da se opusti. Biće teško, Krka je kvalitetna i dobro vođena ekipa koja ima iskustvo i mladost”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar ove sezone još ne zna za trijumf u gostima, dok je Krka u nizu od četiri poraza u ABA ligi.

“Ne očekujem iznenađenja, a mi imamo razloga da budemo optimisti jer u posljednje vrijeme igramo dobro. Dobra je atmosfera u ekipi, poslije pobjeda je sve drugačije, a mi smo ih povezali dvije i to čini da na ovo gostovanje odemo sa dozom realnog optimizma. Ako slavimo bićemo u dosta dobroj poziciji, ali moramo da znamo da ovaj duel ne rješava ništa”, istakao je Pavićević.

Tejvijen Dan-Martin, koji je u bio MVP prošlog kola nakon što je upisao 35 poena protiv SC Derbija, očekuje pobjedu svoje ekipe.

“Ako bude igrali kao u prethodnim mečevima, i ako uradimo na terenu sve ono što se dogovorimo u pripremi, vjerujem da imamo dobre šanse da slavimo”, rekao je Dan-Martin.

Meč u dvorani “Leon Štukelj” je u subotu od 17 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve