Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar otputovao u Antaliju sa renoviranim timom

Trener Mihailo Pavićević na startu ove sezone ima jedan gotovo potpuno izmjenjen tim u odnosu na onaj koji je završio prošlu sezonu, tako da je teško predvidjeti mogućnosti nove ekipe Mornara.

“Vatreno krštenje” u zvaničnim mečevima ove sezone košarkaši Mornara imaće u utorak u Antaliji u četvrtfinalu jednog od tri kvalifikaciona turnira za FIBA Ligu šampiona igrati protiv španskog Obradoira (20.30).

Trener Mihailo Pavićević na startu ove sezone ima jedan gotovo potpuno izmjenjen tim u odnosu na onaj koji je završio prošlu sezonu, tako da je teško predvidjeti mogućnosti nove ekipe Mornara.

Tim su pojačali Antabija Voler, Džejkobi Bojkins, Džamal Džonson, Dvajt Marej, Makol Mavijen, Milić Starovlah, Aleks Gavrilović i Strahinja Jovanović. Ugovore su produžili kapiten Nemanja Vranješ i Milija Miković.

“Još smo u fazi upoznavanja i privikavanja. Da steknem sliku od kojeg igrača šta mogu da očekujem, a i oni da vide koji su zahtjevi, kakva je naša koncepcija. Trebaće vremena. Vrijeme nije naš saveznik, što se tiče kvalifikacija. Kada je riječ o Admiralbet ABA ligi – imamo prve dvije utakmice protiv Partizana i Budućnosti, treća protiv Zadra, to su tri nedjelje koje ćemo imati na raspolaganju da radimo. Svi u pripremnom periodu ponavljamo iste fraze – izuzetno smo zadovoljni, radna atmosfera je fenomenalna, sve je fenomenalno. I ja mogu da kažem isto tako. Ali, to je pripremni period. Vidjećemo kada počnu utakmice – trening je jedno, a ono za šta se spremamo, odnosno utakmice, je nešto sasvim drugo”, rekao je Pavićević.

Mornar bi u polufinalu igrao sa boljim iz duela između poljske Legije i pobjednika pretkvalifikacionog meča Gladijators (Velika Britanija) – Friburg (Švajcarska). Obradoiro je juče, na startu španske Endesa lige, pobijedio Palensiju (84:64).

“Zadovoljan sam atmosferom na treningu, zajedništvom, rekao bih na osnovu prvih utisaka da smo izabrali prave momke i to je najbitnije. Vidjećemo u igračkom dijelu koliko će ko moći da odgovori našim zahtjevima. Ako uspijemo da postavimo sve kako treba, onda ćemo svi biti zadovoljni”, kazao je Pavićević.

Nemanja Vranješ će sedmu sezonu zaredom igrati u Mornaru. Kapiten ističe da je utakmica protiv Obradoira prava prilika da ekipa vidi gdje se u ovom trenutku nalazi.

“Ekipa je relativno nova, ima dosta novih igrača. Poznato je da smo kasnije krenuli u pripremni period. Iza nas je dobar period treninga i uigravanja, mislim da se kockice slažu. Prava prilika je da protiv Obradoira vidimo gdje smo u ovom trenutku. Očekuje nas teška utakmica, ali takvi mečevi su nam potrebni da bismo vidjeli šta treba da popravimo i unaprijedimo. Mislim da će nam pred start ABA lige ta utakmica dobro doći”, kazao je Vranješ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve