Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar dočekuje Lajden: Šansa za prekid crne serije

Baranima je prijeko potrebna pobjeda kako bi ugledali svjetlo na kraju tunela, a prva prilika je večeras u ''Topolici'' protiv holandskog Lajdena (19 časova), u drugom kolu grupe E FIBA Evrokupa

Nakon šest poraza u isto toliko mečeva na startu sezone, samopouzdanje kod košarkaša Mornara je i te kako poljuljano.

Baranima je prijeko potrebna pobjeda kako bi ugledali svjetlo na kraju tunela, a prva prilika je večeras u ”Topolici” protiv holandskog Lajdena (19 časova), u drugom kolu grupe E FIBA Evrokupa.

– Tačno, to je lijepa prilika pred svojim navijačima, ali neće biti nimalo lako – ističe plejmejker Barana Nemanja Gordić.

Mornar je takmičenje otvorio porazom u gostima od Behčešehira (75:68), dok je Lajden kod kuće porazio grčki Iraklis (71:63).

– Holanđani forsiraju atipičnu košarku, sa dosta slobode u igri. Dobar su tim, što su potvrdili i pobjedom u prvom kolu protiv Grka. U njihovim redovima ima nekoliko Litvanaca, jedan Amerikanac i visoki Danac, i uz holandske igrače, to je skladna cjelina. Ali, naše igre u Istanbulu i Beogradu protiv FMP-a, u većem dijelu tih mečeva, govore da stvari polako dolaze na svoje, da smo na dobrom putu da se stabilizujemo i da će Mornar krenuti da pobjeđuje – dodao je Gordić, koji igra sve bolje kako sezona odmiče.

Kao protiv FMP-a, u kojem je Mornar bio najbliži pobjedi na startu sezone, ni protiv Lajdena na klupi neće biti prvog trenera Mihaila Pavićevića zbog bolesti, a njegovu ulogu preuzeće pomoćnik Vaso Milović.

– Okrećemo se duelu sa holandskim Lajdenom u FIBA Evropa kupu, a poslije toga nas čeka niz jako teških utakmica u ABA ligi. Moramo da pronađemo dobar put da dobijemo naredne utakmice – rekao je Milović.

Bez pobjede u četiri meča u ABA ligi, Mornar je potvrdio da je u velikoj krizi igre i rezultata na startu sezone.

– Teško je, baš je teško. Imamo 0:4, ali moramo da idemo dalje. Ne smijemo da se osvrćemo za utakmicama koje su prošle. Borićemo se i dalje kao i do sada. Probaćemo da ispravljamo jako vidljive greške što se tiče osnovnih košarkaških elemenata. Dižemo glavu, idemo naprijed, borba i to je to – dodao je Milović.

U nastavku sezone Mornar će biti jači za doskorašnjeg centra Partizana Vila Mozlija, ali on neće igrati večeras protiv Lajdena. Trebao bi da debituje u neđelju u „Topolici“ protiv Crvene zvezde, u meču ABA lige, i da pomogne rješavanju problema sa skokom koje Barani imaju od starta sezone.

– Nedostaje nam pravi centar, mislim da smo u Mozliju dobili dobro pojačanje. Gledaćemo da ga što prije pripremimo da nam pomogne, jer nam u reketu treba dosta pomoći – zaključio je Milović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve