Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Miodrag Radulović: “Utakmica protiv Mađarske može da odredi tok kvalifikacija”

Mađarska teška, ali ne nepremostiva prepreka u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Na prvom brifingu sa novinarima pred junske mečeve Selektor Miodrag Radulović istakao da je zdravstveni bilten povoljniji u odnosu na trenutak objavljivanja spiska – akciju propušta povrijeđeni Adam Marušić, saigračima će se od prvog dana priključiti Sead Hakšabanović.

“Naš medicinski staf i staf Seltika su bili u stalnoj komunikaciji i na našu sreću, a i na njegovu juče je odrađen posljednji test, Hakšabanović je dobio dozvolu i on će u 17 sati sletjeti na podgorički aerodrom i ja se nadam stići na trening u 19 sati, biće sa nama”, zadovoljan je Radulović ishodom situacije sa povredom krilnog igrača šampiona Škotske.

Radulović je meč sa Mađarima okarakterisao kao utakmicu koja određuje tok kvalifikacija.

“Ova utakmica, svakako, dolazi u jednom trenutku koji može da odredi totalno dalji tok kvalifikacija. Ova utakmica će sigurno dati i odgovor na pitanje „da li ova selekcija može da se bori za jedno veliko takmičenje, kao što je prvenstvo Evrope? Siguran sam da može i mi ćemo se truditi na terenu da to i pokažemo.”

U dva kola naš nacionalni tim osovjio je tri boda, nakon trijumfa u Sofiji i poraza od Srbije u Podgorici. iz drugog meča, ističe selektor, izvučene su važne pouke. Duel sa Mađarima, favoritom grupe iz prvog šešira može biti samo motivacija više.

“Upravo će nam utakmica sa Srbijom biti vodilja kako treba da igramo. Treba još da nadogradimo kvalitet, da budemo još više koncentrisani, da budemo, rekao bih „namazaniji“, da igramo na rezultat. Ostavili smo jedan dobar utisak, ali sve je to džaba kada ne osvojite bodove, jer se samo oni pamte, oni se sabiraju i oni vas vode na jedno veliko takmičenje”, istako je Radulović i naglasio kvalitet narednog rivala.

Mađarska je posljednjih godina u usponu, pokazala je da, pored kvalitetnih pojedinaca ima i dobro vođenu ekipu sa izraženim timskim duhom.

“Mađarska je ekipa koju krasi izvanredan kolektiv. Vodi ih selektor koji je sa njima pet godina. Imaju svoje vrline – dobro smo upoznati sa njima, a do početka utakmice, na treninzima ćemo upoznati i ekipu. Imamo i igrače koji igraju u Mađarskoj, tako da će nam i to olakšati pripremu utakmice. Sve u svemu jedna dobra reprezentacija, ali to će nam samo biti motiv više da još dodamo gas i da ostvarimo pozitivan rezultat”.

Junski termin tradicionalno nezgodan za crnogorsku selekciju – samo jedna pobjeda na sedam kvalifikacionih mečeva.

“Mnoga prvenstva su davno završena, neka su upravo prije nedjelju dana završena, neka još traju, tako da imamo tri grupe igrača. Na stručnom štabu je bio zadatak da održi formu igrača. Mnogo nam je pomoglo iskustvo iz prošlog junskog ciklusa u Ligi nacija. Siguran sam da su igrači zadržali željeni nivo forme, i oni koji su imali aktivan odmor i oni koji su prošle nedjelje u Podgorici i oni koji stižu, tako da nam predstoji da u sljedećih pet treninga koje imamo do utakmice tu ideju kako treba da igramo protiv Mađarske pokušamo da uvježbamo na terenu i ja sam siguran da igrači to već odavno prepoznaju. Ali, moram još jednom da naglasim, moramo da budemo mudriji, moramo da budemo koncentrisaniji i da igramo na rezultat”, zaključio je Radulović.

Mađarska stiže u Podgoricu sa tri boda nakon domaće pobjede 3:0 nad Bugarskom, koju su naši momci savladali u gostima golom Krstovića. Meč trećeg kola kvalifikacija za Euro igra se u subotu od 18 sati, uz prenos na Drugom programu. Uefa je suspendovala dio tribina zbog ispada navijača na utakmici sa Srbijom, pa će na južnoj tribini biti dvije hiljade manje navijača…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve