Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Minić: Spremni smo i u odličnom raspoloženju

U uslovima koji su inače drastično otežani pandemijom Covid-19 virusa, naša reprezentacija otputovala je u srijedu ujutru preko Istanbula, a tek uveče iz Turske se uputila ka Tbilisiju, gdje će se igrati prvi krug kvalifikacija

U nadi da će drugi put uzastopno izboriti nastup na Evropskom prvenstvu, te da će nastaviti tamo gdje su prije dvije godine stali u Holandiji, najbolji crnogorski odbojkaši stigli su u Gruziju, domaćina prvog od dva kvalifikaciona turnira za odlazak na šampionat Starog kontinenta.

U uslovima koji su inače drastično otežani pandemijom Covid-19 virusa, naša reprezentacija otputovala je u srijedu ujutru preko Istanbula, a tek uveče iz Turske se uputila ka Tbilisiju, gdje će se igrati prvi krug kvalifikacija.

Nakon dvije nedjelje priprema, gotovo jednoglasna ocjena stručnog štaba i igrača je da atmosfera u reprezentaciji nikad nije bila bolja, te da ima dosta razloga za optimizam. Jedini peh desio se na posljednjem treningu uoči puta, kada je Nemanji Peruničiću napukao prst na ruci i stavljena mu je longeta, pa će propustiti oba kruga kvalifikacija.

Prvi meč na turniru u Tbilisiju Crna Gora igra u petak u 13.30 časova po našem vremenu, a protivnik izabranika Veljka Bašića biće Azerbejdžan. Dan kasnije u istom terminu je utakmica sa Grčkom, koja bi trebalo da bude derbi naše grupe F, dok u nedjelju, devetog maja od 16.:30 časova ”crvenima” predstoji meč sa domaćom selekcijom Gruzije. Utakmice u Tbilisiju igraju se u VB Areni.

– Na papiru Grčka i mi smo favoriti u grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali to ne mora ništa da znači. Moramo sve protivnike da shvatimo ozbiljno, da u svakoj utakmici damo maksimum. Naravno da su očekivanja velika, i da se svi nadamo da ćemo i po drugi put zaredom da uspijemo da se plasiramo na EP. Olakšavajuća okolnost je što drugi turnir igramo u Podgorici. Jeste da neće biti publike, ali dvije neđelje smo radili u toj sali, tako da smo na domaćem terenu i nadamo se pozitivnom rezultatu i odlasku na šampionat Evrope, rekao je korektor Crne Gore Alesandar Minić.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraju se po dva turnira, a nakon Gruzije, grupa F, u kojoj je naša reprezentacija, igraće na turniru u Podgorici, koji se održava od 14. do 16. maja. Tada će prvi rival Ćaćiću i drugovima ponovo biti Azerbejdžan, potom Gruzija i na kraju Grčka, u meču koji bi mogao da odlučuje o putniku ili putnicima na Evropsko prvenstvo, ali i o prvom mjestu u grupi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve