Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Miler pobjednik trke za Veliku nagradu Japana

Vozač Dukatija bio je dominantan na stazi Motegi i sa slavio sa velikom prednošću u odnosu na drugoplasiranog Južnoafrikanca Breda Bindera u KTM-u

Australijanac Džek Miler pobednik je trke za Veliku nagradu Japana.

Vozač Dukatija bio je dominantan na stazi Motegi i sa slavio sa velikom prednošću u odnosu na drugoplasiranog Južnoafrikanca Breda Bindera u KTM-u. Najniži pobjednički stepenik rezervisan je za vozača Pramaka Španca Horhea Martina.

Povratnik na stazu, šestostruki šampion svijeta u “kraljevskoj” klasi Mark Markez koji je startovao sa pol pozicije, trku je završio na četvrtom mjestu.

Dukati je tako stigao do šeste uzastopne pobjede, nakon što je u prethodnih pet trka slavio Frančesko Banjaja. Upravo je Italijan najveći tragičar trke u Japanu. Banjaja, koji se bori za šampionsku titulu i trenutno je drugi u generalnom plasmanu izletio je u posljednjem krugu i tako ostao bez bodova.

Njegovu grešku samo djelimično iskoristio je lider u šampionatu i aktuelni prvak svijeta Fabio Kvartararo koji je trku završio na osmoj poziciji i osvojio isto toliko bodova i povećao razliku u odnosu na Banjaju. Sada Kvartararo ima 219, a Banjaja 201 poen.

Do kraja sezone ostale su još četiri trke. Narednog vikenda na programu je Velika nagrada Tajlanda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve