Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Milan ostao u igri za Ligu šampiona

''Rosoneri'' su na svom terenu deklasirali ekipu iz Đenove rezultatom 5:1 u 36. kolu Serije A

Fudbaleri Milana nisu mogli da požele boljeg protivnika od posrnule Sampdorije poslije bolne eliminacije u polufinalu Lige šampiona od gradskog rivala Intera.

“Rosoneri” su na svom terenu deklasirali ekipu iz Đenove rezultatom 5:1 u 36. kolu Serije A i sačuvali šanse da se u preostala dva kola plasiraju u Ligu šampiona. Sada na petoj poziciji imaju 64 boda, bod manje od Lacija i dva manje od Intera, ali imaju i meč više od tih timova.

Milan se nada i da će drugoplasiranom Juventusu biti vraćena kazna i da će mu se ponovo oduzeti bodovi, jer bi i na taj način mogao do elitnog evropskog takmičenja sljedeće sezone.

Sampdorija je već ispala i zakucana je za posljednje 20. mjesto sa samo 18 bodova.

Milan je posao na “San Siru” završio u prvom poluvremenu, a u glavnim ulogama bili su Olivije Žiru, Rafael Leao i Brahim Dijaz.

Vihorni Leao je u devetom minutu dobio pas u prazan prostor od Brahima Dijaza, izašao je sam pred golmana Ravalju i rutinski završio akciju, za 1:0.

Sampdorija je igrala otvoreno i “pokazala je zube” u 20. minutu, kada je iskusni Kvaljarela, koji ima 40 godina, postigao efektan pogodak za 1:1.

Samo tri minuta su izdržali Đenovljani da ne gube. Brahim Dijaz je poslije “pomoćne igre” iz kornera poslao perfektan centaršut u peterac sa lijeve strane, a tamo je Olivije Žiru pokazao klasu, sjajno je skočio i glavom poslao loptu u mrežu, za 2:1.

Već u 29. minutu je nezadrživi Leao iznudio penal, koji je u gol pretvorio Žiru, za 3:1.

Nastavio je Milan sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu, a dvostruki asistent Brahim Dijaz je izvrsnu partiju krunisao golom u 63. minutu. Bila je fantastična akcija Milana, kao na futsalu, a okončali su je Žiru, Krunić, Leao, Tonali i Dijaz, svi iz jednog poteza za 4:1.

Nije to bilo sve od domaćih. U 68. minutu ponovo je na djelu bila razigrana trojka. Povukao je Dijaz, pa je Leao poslao loptu u peterac, a tamo se Žiru snašao kako samo on to umije u guranju sa štoperom gostiju Najtinkom, pogodio za 5:1 i upisao svoj prvi het-trik u dresu Milana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve