Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Mik Šumaher će voziti protiv rivala svog oca: Uspješni su, zato su dugo tu

Ove sezone se u Formulu 1 vraća i veliki rival njegovog oca Mihaela, Španac Fernando Alonso, koji je bio odsutan od 2018. godine

U novoj sezoni Formule 1 novi vozač Haasa biće Mik Šumaher, sin legendarnog sedmostrukog šampiona Mihaela. Za njega je debi u Formuli 1 nešto što nije mogao ni sanjati.

Mladi Šumaher je aktuelni šampion Formule 2, a sada će debitovati u Formuli 1. Karijera na ovom nivou mu nije krenula najbolje jer je imao problema s mjenjačem prvog dana testiranja u Bahreinu tako da je novi Haasov bolid VF-21 vozio nepuna tri dana. Ipak, Mik je uzbuđen zbog debija.

“Veoma sam srećan što sam ovdje, što počinjemo sjutra. Generalno, moramo iskoristiti ono što smo naučili iz prvog testiranja i to primijeniti ovog vikenda. Očigledno je da nisam imao dovoljno dana koliko bismo imali inače, to je pomalo tužno jer volim voziti i utrkivati se, ali mislim da smo napravili sve što smo mogli u tako kratkom vremenu. Nažalost, izgubili smo pola dana, to je za mene kao jedan cijeli dan prije moje prve trke. Prihvatićemo izazov i krenuti naprijed”, izjavio je Mick.

Ove sezone se u Formulu 1 vraća i veliki rival njegovog oca Mihaela, Španac Fernando Alonso, koji je bio odsutan od 2018. godine. Tu su još neki Mihaelovi rivali poput Kimija Rajkonena, Levisa Hamiltona, i Sebastiana Fetela. Miku je zabavno to što će oni imati priliku da voze s dvije generacije Šumahera.

“To je pomalo smiješno kad razmislim o tome, dokaz je da su dugo u ovom sportu i da su očigledno uspješni jer su još uvijek tu. Bit će lijepo vidjeti kako će ići stvari na stazi. Nisam vozio s mnogo njih na testiranju, bili su to uglavnom neki drugi momci. Vozio sam s Kimijem, njega dobro poznajem sa staze, uvijek je bio dobar prema meni, lijepo je bilo pričati s njim, dobiti neke informacije i savjete. Radujem se ovoj sezoni, bit će sve dobro”, dodao je Mick.

Njegov timski kolega u ovoj sezoni bit će Nikita Mazepin.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve