Najbitnije pojačanje Budućnost Voli mogla bi dobiti u prvim danima 2020. godine, kada centarsku liniju dopuni Filip Barović. Njegov oporavak najavio je trener Petar Mijović.

Barović, Foto: KK Budućnost

U pobjedi nad Igokeom 83:72, u subotu u gostima za šesti trijumf u ABA ligi, ,,plavi su sa uspjehom riješili jedan problem rana dva faula centra Hasana Martina, zbog čega starter nije igrao skoro cijelo prvo poluvrijeme. Oporavkom Barovića, ekipa našeg šampiona će moći još efikasnije da se suočava sa takvim scenarijima, pogotovo u duelima sa najjačim konkurentima u ABA ligi.

“Filip Barović je u trenažnom procesu sa našim kondicionim trenerom. Mi očekujemo da nakon Nove godine, dakle u prvim danima januara, on bude u treningu sa ekipom” objasnio je trener Petar Mijović.

Mijović je nakon meča u Laktašima imao dug razgovor sa igračima u svlačionici. Traži se još precizniji pristup za ekipu koja je uvjerena da ima prostor za napredak…

Strateg “plavih” nije želio da već sada fokus pažnje prebaci na derbi protiv Partizana u “Morači” u nedjelju. Ekipa se ne odriče šansi za Top 16 fazu Evrokupa, iako to ne garantuju ni pobjeda u sva tri preostala meča grupne faze…

“Pripremamo se dalje, za prvi naredni meč, a to je duel sa Arkom u Gdinji i u Poljskoj. Nadam se da ćemo biti spremni”, jasan je Mijović.

Konačno, Podgoričani su trenutno zasluženo na vrhu ABA lige. Uz utisak koji je vrlo bitan, da ekipa i dalje ima rezerve…

“Sve ono što smo pokazali u posljednjih mjesec dana, i u ABA i u Evrokupu i pored nekih nesrećnih poraza, je dokaz da ekipa ide nabolje. I mislim da možemo očekivati da ekipa nastavi da raste u narednom periodu” zaključio je Petar Mijović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve