Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Mijović: Derbi mečevi sa Mornarom podigli crnogorsku košarku na viši nivo

Iako Mornar ne blista u posljednje vrijeme, ogromno poštovanje prema timu iz Bara pokazao je mladi stručnjak

Trener Budućnosti Voli Petar Mijović istakao je da su derbi mečevi sa Mornarom podigli crnogorsku košarku na visoki nivo, kao i da se nada da će njegov tim nastaviti sa dobrim rezultatima.

Mijović, Foto: Cdm.,me

“Plavi” su u seriji od pet trijumfa u ABA ligi.

“Kao što sam rekao i prije nekoliko sedmica za nas je svaki sljedeći meč derbi. Tako smo pristupali svakom prethodnom a tako ćemo pristupati i svakom idućem meču sa posebno izraženom motivacijom, fokusom i koncentracijom na prvi sledeći meč u Baru. Suštinski godinama unazad razvilo se jedno ozbiljno rivalstvo na terenu između ova dva kluba. Mislim da je to jedna situacija koja je u mnogome doprinijela da se i crnogorska košarka podigne na visoki nivo. Utakmice u Baru su uvijek bile izuzetno teške i zahtjevne i očekujem da to bude i ovog puta, da bude utakmica na jednu loptu”, rekao je Mijović.

Iako Mornar ne blista u posljednje vrijeme, ogromno poštovanje prema timu iz Bara pokazao je mladi stručnjak.

“Izuzetno respektujemo prevashodno napadački potencijal koji ekipa Mornara ima, njihovu trenutnu poziciju na tabeli jer su zaključno sa našom utakmicom odigrali sve utakmice sa ekipama iz gornjeg doma. Zasigurno zahtijevaju jednu maksimalnu energiju, čvrstinu i koncentraciju ukoliko želimo, a mi zbilja želimo, da nastavimo pobjednički niz i da pokušamo u Baru da u dobroj utakmici dođemo do situacije da iskoristimo svoje prednosti i da savladamo Mornar”, zaključio je Petar Mijović.

Mornar i Budućnost Voli igraće sjutra od 20 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve