Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Meksiko rival po mjeri za premijeru na Svjetskom prvenstvu

Filipini i Manila ostali su zlatnim slovima upisani u anale jugoslovenske košrake, pošto su tu 1978.godine Krešimir Ćosić i društvo predvođeni briljantnim Draženom Dalipagićem osvojili drugu titulu prvaka svijeta i na taj način najavili juriš i na olimpijsko zlato dvije godine kasnije u Moskvi.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra počinje takmičenje na Svjetskom prvenstvu, a prvi rival je Meksiko, slijede Egipat, pa Litvanija.

Centar i kapiten reprezentacije Bojan Dubljević kazao je na zvaničnoj pres konferenciji da Crna Gora želi plasman u drugu fazu takmičenja.

Filipini i Manila ostali su zlatnim slovima upisani u anale jugoslovenske košrake, pošto su tu 1978.godine Krešimir Ćosić i društvo predvođeni briljantnim Draženom Dalipagićem osvojili drugu titulu prvaka svijeta i na taj način najavili juriš i na olimpijsko zlato dvije godine kasnije u Moskvi

Manila se pamti po jednom od najčuvenijih bokserskih mečeva između legendarnog Mohameda Alija i Džoa Frejzera.

U premijernom meču sjutra u Manili košarkaši Crne Gore igraju protiv Meksika (10.45h po našem vremenu),a u našem timu svi vjeruju da će naša selekcija u svom drugom Mundobasketu izboriti plasman u drugu fazu i da uz malo sreće mogu ostvariti istorijski plasman.

“Ovo je nešto veliko za nas, jer smo mala zemlja – zaista je velika stvar igrati na ovakvom takmičenju. Prije četiri godine naš nastup je bio OK, ali sada želimo više – želimo još veću borbu, želimo da prođemo grupu, a potom i da iznenadimo. Drugačije kada se igra za reprezentaciju, jer nemamo baš mnogo vremena da se spremimo, ali ni da se oporavimo. Igra se na svaka dva dana i svi daju sve od sebe – motivaciju, energiju za što bolji rezultat”,  kaže kapiten Bojan Dubljević na konferenciji za novinare u glvaom gradu Filipina.

Crna Gora prije četiri godine nije ostvarila zapaženiji rezultat, ali je sada iskusnija za učešće na samitu najboljih košarkaša planete.

“Sada imamo ekipu sa dosta iskustva, kao što sam rekao ranije – prije četiri godine smo došli na Mundobasket i nismo znali šta možemo da očekujemo, bili smo srećni što smo dio svega. Sada nam je sve poznato i želimo da guramo što dalje”, poručio je Dubljević.

Biće to drugi Mundobasket za Crnu Goru u istoriji, a drugo veliko takmičenje na koje će je nakon Eurobasketa voditi Boško Radović.

“Iskreno dug put je iza nas, a ovdje smo stigli vjerovatno u najboljem sastavu koji imamo, ali mislim da to ne garantuje da ćemo dobiti utakmice, već to rade dobra enegrija, čvrsta igra i borba za svaku loptu”, jasan je selektor Crne Gore.

Crna Gora je imala dovoljno vremena da se spremi za Svjetsko prvenstvo, a selektor Radović vjeruje da su Dubljević i društvo u Manilu stigli spremni na najveća iskušenja.

“Očekujemo uzbudljivo prvenstvo, a smatram da imamo grupu u kojoj možemo da igramo i pokušaćemo da prođemo grupu. Mislim da imamo tri rivala koji igraju različitu vrstu košarke i moramo da budemo spremi na sve te stvari. Ali idemo utakmicu po utakmicu – prvi je Meksiko i trenutno mislimo samo na tu selekciju”, dodao je Radović.

Prvi meč je uglavnom i najvažniji, a poslije njega biće i jasnije koliko može Crna Gora u nastavku.

“Na svakom šampionatu prva utakmica može da bude krucijalna, a u ovom slučaju meč Meksika i nas biće krucijalan za obje selekcije”, smatra Radović.

Poručio je i da žele da nastave sa dobrim igrama sa prethodnog velikog takmičenja.

“Prošle godine na Eurobasketu na svih šest mečeva igrali smo dobru košarku, bez padova, a sada radimo na tome da i ovdje budemo u istom ritmu”.

Novinare iz Meksika zanimalo je kako se Crna Gora spremala za tu selekciju.

“Kada gledamo evropsku i južnoameričku košarku za nas Meksiko predstavlja atipičnu selekciju. Svakako mislim da ima dobru reprezentaciju, iskusnu… Ovih dana smo se spremali za Meksiko, ne želim da pričam mnogo o toj selekciji – uradili smo skauting i kao što sam već rekao – ta utakmica mogla bi da bude krucijalna za nas”, odgovorio je Radović.

MEČEVI CRNE GORE NA SP

Petak, 10.45h

Meksiko – Crna Gora

Nedjelja, 10.45h

Crna Gora – Egipat

Utorak, 14.30

Crna Gora – Litvanija

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve