Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Mehmedović: Pokazaćemo lavlje srce, nikome neće biti lako protiv nas

Mehmedović obećava kao i uvijek borbu do posljednjeg dana, kao i sve ''lavice''

Majda Mehmedović jedna je od tri igračice koje su prije devet godina osvojile srebro u Londonu. Vjeruje da će u Tokiju pomoći mladim saigračicama da ostvare dobar rezultat.

– Neka budem mlada veteranka. Naravno da sam ponosna što imam tu čast da sam treći put na Olimpijskim igrama. Jovanka Radičević i ja smo zajedno tu treći put i možemo da budemo neki lideri, jer smo već bile tu, sve ovo nam je poznato i nadam se da možemo pomoći našim mladim ili neiskusnim igračicama, da svu ovu euforiju koja je prirodna i normalna, da sve to nekako prođemo zajedno i da se naviknemo na vrijeme i da krenu treninzi, kako bi na mečevima bile one prave, rekla je Majda.

Igranje pred praznim tribinama nažalost nije novost.

– S obzirom na to da smo imale Evropsko prvenstvo u Danskoj i da smo se navike na utakmice bez publike, iako jedva čekamo da se sve vrati u normalu i da igramo pred punom dvoranom, možda neće uticati. Jeste da nam teško sve pada, ali ja sam srećna što se Olimpijske igre mogu održati, što su se organizovale iako smo čekali godinu duže. Publike neće biti, ali daćemo sve od sebe. Znam da će svi gledati putem malih ekrana, mi ćemo tu energiju koju nam šalju osjetiti sigurno.

Obećava kao i uvijek borbu do posljednjeg dana, kao i sve ”lavice”.

– Imamo podmlađenu ekipu i ne možemo se porediti sa Londonom. Na nama je da damo energiju, da se borimo od prve do posljednje utakmice, da ostavimo srce na terenu. Naravno da svaki sportista želi i sanja medalju, ali je jako teško doći do nje. Mi ćemo dati sve od sebe i pokazati lavlje srce i vidjeti za koliko je to dovoljno.

Nikome neće biti lako protiv Crne Gore.

– Mislim da mi imamo tu sportsku namazanost, iskustva nemamo, ali smo u posljednjih nekoliko godina pokazali neke sjajne utakmice, pokazale karakter. Potvrdile smo tu našu sjajnu odbranu i mislim da svaka reprezentacija, bez obzira na to što nemamo iskustvo, se namučila da nas nadmudri, nadam se da ćemo nastaviti tim ritmom i da ćemo sve protivnike izmučiti i potrošiti.

Uvjerena je da će cijela nacija biti uz televizore tokom njihovih mečeva.

– Znam da su termini rano, ali se nadam se da će navijači biti uz nas kao i dosada i da će ”lavice” dati sve da im donesu osmijeh na lice, poručila je Majda Mehmedović.

Crna Gora će prvi meč na Igrama odigrati 25. jula protiv Angole.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve