Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Matea Pletikosić u Podravci

Matea Pletikosić je rođena u Sinju, ali je kao mlada stigla u Budućnost i odlučila da igra za Crnu Goru, a sada stiže u Podravku iz rumunske Korone Brašov.

Crnogorska reprezentativka Matea Pletikosić odigrala je fenomenalnu utakmicu protiv Srbije u Zrenjaninu i bila najzaslužnija za trijumf “lavica”, a već danas je odlučila da klupsku karijeru nastavi u Hrvatskoj, u zemlji u kojoj je rođena , pošto će ubuduće igrati za Podravku iz Koprivnice.

Matea Pletikosić je rođena u Sinju, ali je kao mlada stigla 2015. godine u Budućnost i odlučila da igra za Crnu Goru, a sada stiže u Podravku iz rumunske Korone Brašov.

U Budućnosti je igrala u dva navrata, bila je i u Krimu, vratila se u Budućnost (2021-23), a prošlog ljeta je pojačala Koronu Brašov.

“Srećna sam jer se vraćam u Hrvatsku. Prvi put dolazim u Podravku, klub koji je najuspješniji u zemlji i veselim se novom izazovu. Nadam se da ćemo svi zajedno stvarati nove uspomene i imati što više uspjeha”, rekla je Matea Pletikosić.

Pletikosić je od 2015. do 2020. godine igrala je za Budućnost s kojom je igrala u u Ligi šampiona. U sezoni 2020./2021. nastupala je za ljubljanski Krim Mercator i postigla 61 pogodak u elitnom evropskom takmičenju.

Sezonu nakon toga, vratila se u Budućnost, gdje je u sezonama 2021./2022. i 2022./2023. podtigla ukupno 146 golova u Ligi šampiona. Sa ekipom Budućnosti je osvojila šest duplih kruna u Crnoj Gori, te s ljubljanskim Krim Mercatorom Kup i Prvenstvo.

Iskusna je igračica crnogorske reprezentacije, za koju je upisala 47 utakmicu i postigla 60 pogodaka, a vlasnica je i bronze sa Evropskog prvenstva 2022. godine.

S crnogorskom reprezentacijom je nastupila i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine gdje je osvojeno 6. mjesto.

Podravka iz Koprivnice je bila šampion Evrope 1996. godine, a prve uspjehe je ostvarila još u SFRJ, pošto je bila prvak nekadašnje države 1966. i 1967. godine.  U Hrvatskok je osvojila 26 titula i 25 kupova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve