Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Matea Pletikosić: Najvažnije da smo pobijedile

Pored pobjede protiv Srbije Crna Gore je obezbjedila plasman na Evropsko prvenstvo već poslije trećeg kola kvalifikacija.

Sa devet postignutih golova iz deset šuteva, Matea Pletikosić je pokazala protiv Srbije kako se igra za reprezentaciju i očitala lekciju vaterpolistima koji su razočarali na oba takmičenja ove godine, ne toliko plasmanima koliko odnosom prema državi i reprezentaciji.

Od starta meča protiv Srbije Pletikosić je sjajno dirigovala igrom i bila najzaslužnija za trijumf (31:30) kojim je Crna Gora obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo, iako je završni udarac rivalu zadala Itana Grbić.

“Otvorile smo meč veoma dobro, odigrale kako bi trebalo. U drugo poluvrijeme smo ušle malo opuštenije, griješile smo i pale u odbrani, ali je najbitnije što smo pobijedile. Uvjerena sam da ćemo sa još većom željom ući u drugu utakmicu, jer igramo kod kuće. Sigurna sam da ćemo imati dobru podršku i da će nas to nositi”, kazala je Pletikosić.

U prvom poluvremenu na golu “lavica” bila je kapitenka Marina Rajčić  i odbrana je tada djelovala veoma sigurno, ali je u drugih pola sata došlo do pada igre u odbrani što je Srbija iskoristi da uvede utakmicu u neizvjesnu završnicu.

 

“Otvorile smo dobro meč, to nam je olakšalo posao za 2. poluvrijeme. Imale smo dosta grešaka u vraćanju i u odbrani, ali ćemo to ispraviti na sljedećoj utakmici. Uvjerena sam da ćemo u nedjelju odigrati bolje. Najbitnije je što smo praktično osigurale 1. mjesto u grupi. Lakše je nositi se sa greškama kada pobijedimo, sada možemo da na miru sagledamo šta smo mogle bolje”, kazala je nakon pobjede u Zrenjaninu Marina Rajčić.

Ivana Godeč je, razumljivo, bila zadovoljna zbog pobjede.

“Svjesne smo bile da se Srbija bori 60 minuta i da ništa nije riješeno poslije prvog poluvremena. Srećne smo zbog dva boda, nadamo se pobjedi i u nedjelju”, optimista je Godeč.

Foto: Rukometni savez Srbije

Selektorka je u Zrenjaninu vidjela dva lica svoje selekcije, ono jako, pouzdano i sigurno u prvom poluvremenu i potpuno dekoncentrisano u odbrani u većem dijelu drugih 30 minuta igre.

“Znale smo da će biti težak meč. Srbija se poslije 1. poluvremena podigla, više se dala, znale smo da će biti klackalica do kraja. Ponosna sam što smo uzele dva boda, koja su jako bitna za Evropsko prvenstvo. Bitno je da igračice prođu kroz ovakve utakmice, pokazale su karakter, fokus i strpljenje do samog kraja”, rekla je Bojana Popović.

Crna Gora u nedjelju dočekuje istog rivala u „Bemax areni”, pobjedom bi osigurala 1. mjesto u grupi 6 i bolju poziciju pred žrijeb.

“Neće ni druga utakmica biti laka. Srbija igra odlično, dugo i istrajno čeka šanse. Nismo bile odbrambeno na nivou, sredina je malo zakazala, to mora da se ispravi do nedjelje. Bilo je ishitrenih šuteva, imale smo grešaka u odbrani, to moramo da analiziramo i riješimo do sljedećeg meča”.

Atmosfera u “Kristalnoj dvorani” je bila divna, u nedjelju mora da se uzvrati gostoprimstvo.

“U Zrenjaninu je bila odlična atmosfera, prijateljska i fer-plej navijanje. Očekujem da i ‘Bemax arena’ bude puna i da ćemo sa uživanjem odigrati još jednu utakmicu”, zaključila je selektorka Bojana Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kale
01.03.2024-12:19 12:19

Golmanke neiskusne u ekipi koju tek upoznaju se ne stavljaju u odsutnim momentima,nakon 5 i višeneodbranjenih šuteva se mijenja…
To je bio osnovni problem u drugom poluvtemenu.
Bravo đevojke