Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Marko Vešović: Za kratko vrijeme smo prihvatili ono što Prosinečki traži

Nakon prvih treninga i prve pobjede od dolaska Prosinečkog na selektorsku klupu zavladala je euforija među reprezentativcima, ali prava iskušenja tek dolaze u kvalifikacionim mečevima, a ne prijateljskim utakmicama.

Crnogorski reprezentativac Marko Vešović kazao je da je ekipa uspjlea da za kratko vrijeme usvoji sve one zahtjeve koje traži novi selektor Robert Prosinečki, te da je kao plod svega toga došla dobra igra i pobjeda nad Bjelorusijom u prijateljskom meču u Antaliji 2:0.

Nakon prvih treninga i prve pobjede od dolaska Prosinečkog na selektorsku klupu zavladala je euforija među reprezentativcima, ali prava iskušenja tek dolaze u kvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo, a ne prijateljskim utakmicama.

“Mislim da moramo da budemo zadovoljni. Bila je dobra motivacija, koncentracija, zalaganje na terenu i borba, a na sve to došli su igra i posjed… Mislim da smo dosta dobro u određenim situacijama kontrolisali utakmicu, posebno u prvom poluvremenu”, istakao je Vešović i dodao:

“Mislim da smo dosta dobro izlazili iz presinga protivnika, sa posjedom i pasovima, stvarali smo šanse i postigli golove iz lijepih akcija, što je i najbitnije, jer je i selektor najavio da ćemo dosta da radimo na tom segmentu da lopta bude u našem posjedu”, kazao je naš desni bek.

Poručuje Vešović da sada ekipa u kontinuitetu treba da pruža dobre partije…

“Nije bilo dosta vremena da se uigramo i da uvježbamo sve što je selektor zamislio… Ipak, u kratkom periodu smo prihvatili to što je tražio od nas. Tokom dva-tri treninga smo radili na tome i rekao bih da smo sve dobro prezentovali. Treba samo da nastavimo u ovom ritmu”, naglasio je Vešović.

“Sokole” u Antaliji u ponedjeljak čeka duel protiv Sjeverne Makedonije.

“Sigurno da će nas sada čekati kvalitetniji protivnik u odnosu na Bjelorusiju, jer se radi o dobroj reprezentaciji, sa dobrim igračima i kao ekipa su dosta napredovali… U svakom slučaju još jedna dobra provjera i šansa da se novi momci pokažu, kao i probamo da igramo još bolji fudbal i da na kraju svi budemo zadovoljni sa ovim ciklusom”, zaključio je Vešović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve