Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Marko Janković u timu kola Lige Evrope

Na popularnoj Sofascore aplikaciji, koja se bavi uživo rezultatima, kao i ostalim statističkim podacima, Janković je dobio ocjenu 8.

Fudbaleri Karabaga su jedno od najprijatnijih iznenađenja u Evropi. Udarna igla tima iz Bakua je naš reprezentativac Marko Janković, koji je sinoć protiv Brage (pobjeda Karabag 4:2) držao čas fudbala rivalu i još jednom pokazao klasu. Za takvu igru nagrađen je s tim što je izabran u tim kola Lige Evrope.

Janković je sinoć u 21. minutu pogodio iz penala i najavio veliki trijumf svoje ekipe.

Na popularnoj Sofascore aplikaciji, koja se bavi uživo rezultatima, kao i ostalim statističkim podacima, Janković je dobio ocjenu 8.

On je bio svih 90 minuta na terenu, imao je 85 odsto uspješnih dodavanja, dobio je pet od osam duela na terenu, a pretrpio je pet faulova.

Janković je u karijeri igrao još za Partizan, Beitar, Hapoel, SPAL, Krotone, prije nego je 2022. stigao u Karabag.

U Izraelu i Italiji se nije najbolje snašao, ali u Bakuu gra fudbal života, pokazao je da može da igra na najvećoj sceni.

Sada sa Karabagom sanja da može da stigne do završnice Lige Evrope. Ekipa iz Azerbejdžana je prethodno prošla grupu u kojoj su se nalazili Bajer Leverkuzen, Molde i Heken.

Ujedno su to dobre vijesti za novog selektora Roberta Prosinečkog, jer bi Janković trebalo da bude jedan od glavnih igrača u veznom redu. On je za “sokole” odigrao 44 meča i postigao jedan gol.

Uz Jankovića u timu kola su njegov saigrač, golman Andrej Lunjev (ocjena7,9), Gonzalo Ingasio iz Sportinga (7,7), Kevin Danso iz Lansa (8,3), Teo Ernandez iz Milana (7,8), Orkun Kokču (9,5) i Anhel di Marija (8,1) iz Benfike, Ruben Loftus Čik iz Milana (8,7), Dris Mertens iz Galatasaraja (8,1), Abdelah Zubir takođe iz Karabaga (9,0), kao Mauro Ikardi iz Galatasaraja (7,9).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve