Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Marina Rajčić: Spremne smo da poginemo na terenu

Golmanka naše selekcije Marina Rajčić u odsustvu Milene Raičević preuzeće kapitensku traku.

Rukometašice Crne Gore otputovale su za Poreč gdje će odraditi posljednji dio priprema pred Svjetsko prvenstvo koje 29. novembra startuje u Skandinaviji.

Crna Gora će na Svjetskom prvenstvu igrati bez povređne Đurđine Jauković, a u posljednji čas otpala je i Milena Raičević, koja je udaljena iz naše najbolje selekcije zbog toga što je tužila Budućnost.

Izabranice Bojane Popović se u nedjelju od 18 sati sastaju sa Kongom, dan kasnije je protivnik Hrvatska u istom terminu.

“Svaka reprezentacija je jak protivnik. Svaki meč nosi neku mentalnu težinu. Bitno je da u ove dvije utakmice uspijemo da se uklopimo što bolje. Na nama je da vježbamo, radimo i stvaramo dobru atmosferu pred start šampionata”, poručila je pred put za Poreč Marina Rajčić.

Golmanka naše selekcije Marina Rajčić u odsustvu Milene Raičević preuzeće kapitensku traku. Rajčić je osvojila sve velike medalje sa “lavicama”, evropsko zlato i bronzu, te srebro na Olimpijskim igrama u Londonu prije sedam godina.

“Uvijek sam sebe smatrala liderom, bila najmlađa ili najstarija. Bitno je da ostale igračice smatraju sebe liderom. Tako možemo do velikih rezultata. Od Crne Gore možemo da očekujemo borbu, kao i uvijek. Spremne smo, u izmijenjenom sastavu, ali spremene da ginemo na terenu i pokažemo šta znamo. Dosta je mladih igračica, ali sigurna sam da će tremu i volju da prenesu u agresivnost koja nam treba. Fali nam dosta igrača, ali spremne smo. Sve te promjene mogu da donesu i neke dobre stvari. Fale nam Đina, Ema, Mika, cure koje su se oprostile, velika je promjena, ali jedva čekam da krenemo u drugo putovanje i okrenemo novi list reprezentacije”, ističe Rajčić.

Nakon pauze zbog proširenja porodice u reprezentaciju se vratila Jelena Despotović koja očekuje prave provjere u Hrvatskoj.

“Pred nama su dvije jako važne utakmice. Da prije svega da vidimo gdje smo mi, jer dugo nismo bile zajedno. Ovo je faza priprema, idemo korak po korak, glavno je da uđemo spremne u takmičenje. Jedva čekamo prvenstvo. Fale nam neke igračice, imamo pritisak zbog medalje iz prošle godine, ali moramo da se nosimo s tim”, rekla je Jelena Despotović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve