Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Marić objavio spisak seniorki za start kvalifikacija

Oba meča u aprilskom"prozoru, Crna Gora će odigrati na Gradskom stadionu u Podgorici. Andoru će ugostiti 5. aprila, dok će se pet dana kasnije na istom mjestu sastati sa selekcijom Farskih Ostrva.

Selektor ženske seniorske fudbalske reprezentacije, Mirko Marić, objavio je danas spisak igračica za mečeve sa Andorom i Farskim Ostrvima na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Marić je pozvao 23 igračice.

Na spisku su golmani: Anastasija Krstović (Sent Mihalji, Mađarska), Ajša Kalač (Leotar, Trebinje) i Nikolina Perunović (Zora Spuž).

Odbrana; Helena Božić (Dinamo Moskva, Rusija), Tatjana Đurković (Asteras Tripolis, Grčka), Aleksandra Popović (Split, Hrvatska), Majda Drešević (Breznica), Milica Radunović (TSC Kanjiža, Srbija), Jovana Sarić (Ekonomist) i Andrea Janjušević (Emina, BiH).

Vezni red: Slađana Bulatović (Fomget, Turska), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija), Nađa Đurđevac (TSC Kanjiža, Srbija), Ivana Boričić i Sara Simonović (Radnički Kragujevac, Srbija).

Napad: Armisa Kuč (Fomget, Turska), Medina Dešić (Nirnberg, Njemačka), Nađa Stanović (Ferencvaroš), Jelena Vujadinović (Medik Konin, Poljska), Maša Tomašević (Budućnost) i Jelena Petrović (Breznica).

Oba meča u aprilskom”prozoru, Crna Gora će odigrati na Gradskom stadionu u Podgorici. Andoru će ugostiti 5. aprila, dok će se pet dana kasnije na istom mjestu sastati sa selekcijom Farskih Ostrva.

Marić je kazao da crnogorska selekcija ne bježi od uloge favorita u predstojećim mečevima.

“Biće to posebni ispiti za našu ekipu, koja nije navikla da igra pod ulogom favorita, pa ćemo vidjeti kako će se ponašati u toj situaciji. U svakom slučaju, najvažnije je da ozbiljno pristupimo utakmicama, jer to što smo igrali dobro u posljednje vrijeme, protiv Sjeverne Irske i u Ligi nacija, ne znači da ćemo lako pobjeđivati neke rivale”, rekao je Marić.

On je naglasio da bi pobjedama napravili odličan uvod u novi ciklus kvalifikacija.

Crna Gora se do sada nije sastajala sa Andorom, dok je dva puta savladala Farska Ostrva u prošlogodišnjoj Ligi nacija, u Podgorici veoma ubjedljivo 9:0, dok je u Toršavnu bilo 1:0.

“Baš zbog te pobjede ne smijemo da pomislimo da će to biti lak meč. Teško je nekoga pobijediti tri puta zaredom u relativno kratkom periodu, a utakmica na Farskim Ostrvima je pokazala da se radi o nezgodnom rivalu. Andoru smo skautirali, vidjeli kvalitete i mane i mislim da će u tom meču sve zavisiti od nas”, istakao je Marić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve