Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mančester siti zaradio rekordnih 712,8 miliona funti

Rekorder je bio Mančester junajted, koji je prošlog mjeseca saopštio da je imao prihod od 648,4 miliona funti u istom periodu.

Engleski fudbalski klub Mančester siti ostvario je u finansijskoj 2022/2023 godini rekordan prihod od 712,8 miliona funti, što je rekord Premijer lige.

Rekorder je bio Mančester junajted, koji je prošlog mjeseca saopštio da je imao prihod od 648,4 miliona funti u istom periodu.

Profit Sitija je veći za 80,4 miliona funti u odnosu na prošlogodišnji rekord kluba od 41,7 miliona funti.

Klub sa Etihada je ostvario toliki profit u sezoni u kojoj je postao drugi engleski klub koji je osvojio triplu krunu – Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona.

“Poslije osvajanja Lige šampiona u Turskoj i triple krune, često su mi postavljali pitanje: ‘Kako to nadmašiti?’ Odgovor je – tako što ćemo udvostručiti dokazane filozofije i prakse koje su nam donele uspeh i tako što ćemo izazvati sebe da konstantno napredujemo”, rekao je predsednik Mančester sitija Kaldun al-Mubarak, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je istakao da “današnji uspeh znači investiciju u sutra” i da zdravo finansijsko stanje i uspeh na terenu znače da svako ko je povezan sa Mančester sitijem može da se raduje budućnosti.

“Naša dostignuća mi daju ogromno poverenje da zajedno možemo postići više”, rekao je predsednik Sitija.

U finansijskom izveštaju kluba navodi se povećanje svih glavnih tokova prihoda. Prihodi od emitovanja porasli su za 20,2 odsto na 299,4 miliona funti, a Siti je naveo da je to pre svega zbog uspeha u Ligi šampiona i FA kupu.

Plate su porasle za gotovo 70 miliona funti, na 422,89 miliona funti, a klub se obavezao da će platiti više od 262 miliona funti u naknadama za transfer, honorara i bonusa ako se ispune određeni uslovi.

Mančester siti je ostvario profit od 121,7 miliona funti na tržištu igrača u finansijskoj 2022/2023 godini.

Klub je naveo da su transferi koji su obavljeni poslije 30. juna 2023. godine, koji uključuju dolaske Žeremija Dokua, Matea Kovačića, Joška Gvardiola i Mateusa Nunesa i odlasci Kola Palmera, Rijada Mareza, Emerika Laporta i Džejmsa Traforda koštali klub oko 84 miliona funti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve